Skip to main content

ΟΑΣΘ: Παρουσιάζονται τα πρώτα μεταχειρισμένα λεωφορεία (φωτο)

Οι δύο υποψήφιοι ανάδοχοι έχουν ήδη έτοιμα κάποια οχήματα τα οποία πρόκειται να τα παρουσιάσουν ενώπιον των μελών της επιτροπής.

Σήμερα Παρασκευή πρόκειται να παρουσιαστούν στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα, στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στον Φοίνικα, τα δείγματα των μεταχειρισμένων λεωφορείων τα οποία προτίθεται να μισθώσει ο Οργανισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr οι δύο υποψήφιοι ανάδοχοι έχουν ήδη έτοιμα κάποια οχήματα τα οποία πρόκειται να τα παρουσιάσουν ενώπιον των μελών της επιτροπής η οποία διενεργεί το διαγωνισμό.



Σύμφωνα με τη διακήρυξη του διαγωνισμού, οι υποψήφιοι ανάδοχοι είναι υποχρεωμένοι εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την κατάθεση των προσφορών τους, να παρουσιάσουν και τα πρώτα οχήματα, παρόμοια με αυτά τα οποία πρόκειται να διαθέσουν στον ΟΑΣΘ. Η Παρασκευή είναι η τελευταία προθεσμία για την παρουσίαση των οχημάτων.



Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο υποψήφιοι ανάδοχοι είναι πανέτοιμοι να εκθέσουν τα οχήματα – δείγματα στην επιτροπή διαγωνισμού. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο συνεταιρισμός “ΚΤΕΛ Μακεδονίας” πρόκειται να παρουσιάσει ένα λεωφορείο, μοντέλο 2010. Πρόκειται για 12μετρο όχημα καθώς ο συνεταιρισμός συμμετέχει στο διαγωνισμό μόνο ως προς το σκέλος του διαγωνισμού που αφορά την προμήθεια διαξονικών οχημάτων.



Αντιθέτως, ο δεύτερος υποψήφιος ανάδοχος, η εταιρεία “Papadakis Bros” (οι φωτογραφίες είναι από τα δικά της λεωφορεία) έχει συμπεριλάβει στην προσφορά της περί τα 80 με 90 τριαξονικά αρθρωτά 18μετρα λεωφορεία και άλλα περίπου 100 διαξονικά 12μετρα. Σύμφωνα με πληροφορίες η “Papadakis Bros” θα παρουσιάσει την Παρασκευή τέσσερα με πέντε οχήματα, ένα από κάθε τύπο καθώς η πρότασή της περιλαμβάνει λεωφορεία  MERCEDES, VOLVO, SOLARIS και ΜΑΝ. Σύμφωνα με αρμόδια πηγή και οι δύο υποψήφιοι ανάδοχοι έχουν στη διάθεσή τους μεγάλο αριθμό οχημάτων τα οποία μπορούν να διαθέσουν άμεσα στον ΟΑΣΘ. Όλα είναι τεχνολογίας Euro5, ηλικίας περίπου δέκα έως δεκαπέντε ετών.



Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός είναι για την προμήθεια 180 μεταχειρισμένων λεωφορείων σε πρώτη φάση, αλλά υπάρχει προαίρεση η οποία δίνει τη δυνατότητα στον ΟΑΣΘ να προμηθευτεί περισσότερα οχήματα (μέγιστο έως 450).



Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόδρας “μετά την παρουσίαση των λεωφορείων από τους υποψηφίους αναδόχους θα ανοίξουν οι φάκελοι προκειμένου να γίνει ο αναγκαίος έλεγχος των δικαιολογητικών, ο τεχνικός έλεγχος κ.ο.κ.”. Σύμφωνα με τη διακήρυξη, εάν δεν υπάρχουν εμπόδια και ενστάσεις, έως το τέλος του Ιουλίου ενδέχεται να ανακηρυχθεί ο ανάδοχος ή οι ανάδοχοι, καθώς δεν αποκλείεται ο ΟΑΣΘ να αποφασίσει να απορροφήσει το σύνολο των προσφερόμενων οχημάτων τα οποία ανέρχονται σε αυτή τη φάση σε περίπου 270 με 280.

Φωτογραφίες: sakisgeorgiadis.blogspot.com