Skip to main content

ΟΑΣΘ: Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία στην απαγόρευση κυκλοφορίας

Ο αρχικός σχεδιασμός στον ΟΑΣΘ μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας - Σε άλλες τρεις γραμμές τα ΚΤΕΛ - Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις προς την Αθήνα

Κανονικά θα εκετελεστούν σήμερα το πρωί τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ, τουλάχιστον κατά τις πρώτες ώρες αιχμής της πρωινής βάρδιας που ο κόσμος μετακινείται προς τις δουλειές του. Στη συνέχεια, όμως, όπως έγραψε χθες βράδυ η Voria.gr, ο ΟΑΣΘ σε συνεννόηση με τον ΟΣΕΘ αλλά και με το υπουργείο Μεταφορών, θα προχωρήσει σε επανασχεδιασμό των δρομολογίων, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την απαγόρευση της κυκλοφορίας, γεγονός που θα επιφέρει περαιτέρω μείωση της επιβατικής κίνησης στις αστικές συγκοινωνίες.

Στις σκέψεις των αρμοδίων είναι νωρίς το πρωί και αργά το μεσημέρι όταν ο κόσμος πηγαίνει στη δουλειά του ή επιστρέφει από αυτήν, να βγαίνουν όλα τα διαθέσιμα λεωφορεία προκειμένου να αποφεύγεται και ο συνωστισμός. Στο ενδιάμεσο, όμως και μετά το μεσημέρι, το πιθανότερο είναι ο αριθμός των δρομολογίων να μειωθεί κατά 50% ή ακόμη και στο 1/3. Όλα αυτά αναμένεται να αποφασιστούν σήμερα.

Και σε άλλες τρεις γραμμές από σήμερα τα ΚΤΕΛ

Στο μεταξύ από σήμερα περνούν και οι υπόλοιπες τρεις γραμμές του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τις γραμμές Νο 67 ΑΣ ΙΚΕΑ- Τριάδι, Νο 60 Ν.751 - Οικισμός Μακεδονία και Νο 61 Χορτιάτης – Διασταύρωση Χορτιάτη. Προχθές Σάββατο τα ΚΤΕΛ ανέλαβαν άλλες πέντε γραμμές οι οποίες είναι: Νο 76 ΑΣ ΙΚΕΑ –Αγγελοχώρι, Νο 77 Νέα Μηχανιώνα – Επανομή, Νο 79 ΙΚΕΑ –Αεροδρόμιο, Νο 87 Θεσσαλονίκη – Βασιλικά και Νο 88 Θεσσαλονίκη – Μεσημέρι, ενώ την Τετάρτη είχαν μπει στις πρώτες τρεις γραμμές που ήταν: Νο 66 Θέρμη – Χαριλάου, Νο 69 ΑΣ ΙΚΕΑ- Επανομή και Νο 36 Βούλγαρη – Ζώνη Καινοτομίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Στέφανο Τσόλη τις προσεχείς δύο εβδομάδες θα γίνει προσπάθεια να ετοιμαστούν τα υπόλοιπα περίπου 60 λεωφορεία τα οποία θα αναλάβουν τις υπόλοιπες 14 γραμμές του ΟΑΣΘ στη δυτική Θεσσαλονίκη. «Θα πρέπει να τα περάσουμε ΚΤΕΟ, εδώ υπάρχει μια δυσκολία μετά την αναστολή λειτουργίας των ΚΤΕΟ, αλλά έχουμε ήδη φροντίσει να εξασφαλίσουμε κάποιες γραμμές ανοιχτές ώστε να λάβουμε την πιστοποίηση. Στη συνέχεια θα πρέπει να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση στα λεωφορεία των εκδοτικών και ακυρωτικών μηχανημάτων και ελπίζουμε πως μέχρι τις 10 Απριλίου θα ξεκινήσουμε δρομολόγια και στη δυτική Θεσσαλονίκη».

Μετακίνηση προς Αθήνα

Στο μεταξύ, από σήμερα, το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης μειώνει σε τρία, από έντεκα κανονικά, τα δρομολόγιά του προς Αθήνα. «Μάλιστα, αυτά γίνονται υποχρεωτικά με κενές τις μισές θέσεις, πράγμα που σημαίνει ότι τα δρομολόγια γίνονται με ζημία, όμως, θα τα κάνουμε γιατί πρέπει να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο», σημειώνει ο κ. Τσόλης.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα συρρικνώνει τον αριθμό των δρομολογίων της προς Αθήνα και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ η οποία θα εκτελεί μόνον τρία από το σύνολο των προγραμματισμένων.