Skip to main content

Πράσινο για γενικό λίφτινγκ στα λεωφορεία της Λειψίας - Μπαίνουν κλιματιστικά

Άμεσα πρόκειται να προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για την αναβάθμιση των λεωφορείων της Λειψίας- Μπαίνουν κλιματιστικά, αυξάνεται η ιπποδύναμη

Στην άμεση αναβάθμιση των λεωφορείων της Λειψίας προχωρά ο ΟΑΣΘ καθώς εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού η διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού που θα αναβασθμίσει τα εν λόγω οχήματα τα οποία παρουσίασαν προβλήματα το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν, ο διαγωνισμός ύψους 1,63 εκατ. ευρώ, που θα προκηρυχθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, προβλέπει την τοποθέτηση κλιματιστικών, παραθύρων και φίλτρων για τον καθαρισμό της ατμόσφαιρας προκειμένου να είναι λειτουργικά τη θερινή περίοδο, ενώ προβλέπεται και αύξηση της ιπποδύναμης στους 314 ίππους.

Παράλληλα, προβλέπονται και άλλες, συμπληρωματικές εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης των οχημάτων όπως ορίζεται από τη διετή σύμβαση του ΟΑΣΘ με τον δήμο Θεσσαλονίκης που παραχώρησε τα λεωφορεία, με χρησιδάνεια, μετά τη συμφωνία με τον αδελφοποιημένο δήμο της Λειψίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διεθνής διαγωνισμός πρόκειται να διενεργηθεί άμεσα, ώστε στους επόμενους τέσσερις, πέντε μήνες να έχουν ολοκληρωθεί η αναβάθμιση στα συνολικά 498 λεωφορεία και να τεθούν στο σύνολό τους στην κυκλοφορία.

«Πρόκειται για μια ενέργεια που προβλέπεται από τη σύμβαση που έχουμε υπογράψει από τον δήμο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα την οποία υπάρχει η υποχρεώση της συντήρησης των οχημάτων για δύο έτη», ανέφερε στην Voria.gr ο πρόεδρος του δ.σ. του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόδρας.

«Στόχος μας είναι να επιτύχουμε ένα γενικό λίφτινγκ στα λεωφορεία της Λειψίας ώστε να μπορούν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους της πόλης το  ταχύτερο δυνατό», επισήμανε ο κ. Σκόδρας.

Σημειώνεται ότι κατά τη χειμερινή περίοδο, όπου αυξάνεται το επιβατικό κοινό, η εξυπηρέτηση των γραμμών που έχει υπ' ευθύνη του ΟΑΣΘ επιτυγχάνεται με 400 συνολικά λεωφορεία, πράγμα που σημαίνει ότι η επαναφορά των λεωφορείων της Λειψίας θα είναι μια σημαντική ενίσχυση για την ομαλοποίηση του συγκοινωνιακού έργου στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα σχεδιάζεται, εφόσον αυτό καταστεί εφικτό, η σταδιακή επαναφορά κάποιων εκ των οχημάτων από τις αρχές Σεπτεμβρίου προκειμένου να ενισχύσουν τις ανάγκες μετακίνησης ενόψει της ΔΕΘ που όλα δείχνουν ότι θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης, μετά την περσινή ματαίωσή της λόγω της πανδημίας.