Skip to main content

ΟΑΣΘ: Στάση εργασίας τη Δευτέρα αλλά και κινήσεις συνεννόησης

Το Συνδικάτο όρισε την πρώτη στάση εργασίας για την επόμενη εβδομάδα ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για νέα διαβούλευση.

Μήνυμα προς τη διοίκηση του ΟΑΣΘ καθώς και προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στέλνουν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης με την απόφαση την οποία έλαβε πριν από λίγο το διοικητικό συμβούλιο του Συνδικάτου για κήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας για το πρωί της προσεχούς Δευτέρας 10 Αυγούστου.

Όπως είχε προαναγγείλει από το πρωί η Voria.gr το Συνδικάτο επρόκειτο να λάβει απόφαση για κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενο για τη μη εφαρμογή, εδώ και έναν χρόνο, άρθρων της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας καθώς και για τη δυστοκία που παρατηρείται ως προς την υπογραφή νέας ΣΣΕ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην Voria.gr ο πρόεδρος του Συνδικάτου Δημήτρης Τσερμενίδης, η στάση εργασίας της προσεχούς Δευτέρας η οποία προγραμματίζεται να γίνει από την έναρξη της βάρδιας, στις 5 το πρωί, ως τις 9, έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα. Αύριο, μεθαύριο θα γίνει σχετική ψηφοφορία μεταξύ των εργαζομένων για να αποφασιστεί η διενέργεια επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας εφόσον δεν υπάρξει ανταπόκριση της διοίκησης του ΟΑΣΘ και του υπουργείου στα αιτήματα των εργαζομένων.

Το Συνδικάτο όρισε την πρώτη στάση εργασίας για την επόμενη εβδομάδα ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για νέα διαβούλευση με τους αρμόδιους προκειμένου να δρομολογηθεί η επίλυση των αιτημάτων των εργαζομένων. Ήδη, σύμφωνα με τον κ. Τσερμενίδη, σε επικοινωνία που έγινε με τον γενικό γραμματέα Μεταφορών Νίκο Σταθόπουλο, δόθηκε η υπόσχεση ότι μέσα στην εβδομάδα θα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ απόφαση για την καταβολή των επιδομάτων ανθυγιεινής εργασίας καθώς θέσης ευθύνης τα οποία προβλέπονται στην ΣΣΕ η οποία έληξε τον Ιούνιο, αλλά δεν καταβάλλονται από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Αυτή είναι μια κίνηση προς την κατεύθυνση της συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να υπάρξει συνάντηση και με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΘ Γιώργο Σκόδρα στην οποία αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της προμήθειας ανταλλακτικών ώστε να επισκευαστούν λεωφορεία τα οποία παραμένουν παροπλισμένα στα αμαξοστάστια του Οργανισμού. “Σήμερα κυκλοφόρησαν περί τα 170 λεωφορεία. Εάν έρθουν ανταλλακτικά μπορούμε να βγάλουμε άλλα περίπου εκατό ώστε να πάρει μια ανάσα η πόλη”, σημειώνει ο κ. Τσερμενίδης.