Skip to main content

ΟΑΣΘ: Τροποποιήσεις στις γραμμές 12 και 30 λόγω έργων στην Κ. Τούμπα

Ο δήμος Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί έργα αποχέτευσης στην οδό Αμφιπόλεως στην Κάτω Τούμπα, με αποτέλεσμα να τροποποιηθούν οι λεωφορειακές γραμμές.

Της Αρετής Τασούλα

Τροποποιήσεις στις λεωφορειακές γραμμές 12 και 30 του ΟΑΣΘ ισχύουν από σήμερα, Πέμπτη 14 Ιουνίου, λόγω έργων αποχέτευσης που πραγματοποιεί ο δήμος Θεσσαλονίκης στην οδό Αμφιπόλεως στην Κάτω Τούμπα.

Ειδικότερα, τα λεωφορεία της γραμμής 12 κατά τη μετάβαση προς Κάτω Τούμπα θα πραγματοποιούν το δρομολόγιο Παπάφη - Κλεάνθους - Γρηγορίου Λαμπράκη - Επιδαύρου - Πυλαίας. Κατά συνέπεια, δεν θα πραγματοποιούνται οι στάσεις Γήπεδο ΠΑΟΚ - Γέφυρα - Βοσπόρου - Κληματαριά.

Κατά την επιστροφή προς Κ.Τ.Ε.Λ. τα λεωφορεία θα κινούνται στις στάσεις των οδών Επιδαύρου – Παυσιλύπου – Γρηγορίου Λαμπράκη – Κλεάνθους και δεν θα πραγματοποιούνται οι στάσεις Κληματαριά - Αρτάκης - Πάρκο - Ανατολικής Θράκης.
 
Όσον αφορά τη γραμμή 30 κατά τη μετάβαση προς Αποθήκη τα λεωφορεία θα κάνουν στάσεις στις Παυσιλύπου - Γρηγορίου Λαμπράκη – Κλεάνθους – Διογένους - Μικράς Ασίας – Βοσπόρου – Αρτάκης. Δεν θα πραγματοποιούνται οι στάσεις Επιδαύρου και Κληματαριά.

Κατά την επιστροφή προς Τριανδρία τα λεωφορεία θα σταματούν στις στάσεις των οδών Ανατολικής Θράκης – Κλεάνθους - Γρηγορίου Λαμπράκη – Επιδαύρου – Τσέλιου. Δεν θα πραγματοποιούνται οι στάσεις Αρτάκης - Κληματαριά - Επιδαύρου.

Τα λεωφορεία της γραμμής 30 που θα κινούνται επί της Λαμπράκη στο ρεύμα προς ανατολικά ή δυτικά, ωστόσο θα εκτελούν το αντίστροφο δρομολόγιο, θα αναγράφουν προσωρινά τη σήμανση «Εκτός Υπηρεσίας» για να μην προκαλείται σύγχυση στους επιβάτες.

Οι εργασίες και συνεπώς οι τροποποιήσεις των λεωφορειακών γραμμών αναμένεται να διαρκέσουν τρεις με τέσσερις ημέρες.