Skip to main content

ΟΑΣΘ: Βγήκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τα νέα μισθωμένα λεωφορεία (video)

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης από σήμερα 54 συνολικά νέα μισθωμένα λεωφορεία - Πότε θα βγουν τα υπόλοιπα 126 λεωφορεία και τα 50 του κεντρικού δήμου.

Λίγα λεπτά πριν τη 1.00 αναχώρησαν από το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ τα πρώτα δύο λεωφορεία, από τα συνολικά 54, που προστίθενται σήμερα στον στόλο του οργανισμού για να εξυπηρετήσουν το συγκοινωνιακό έργο της Θεσσαλονίκης.

Μετά την απολύμανση και την τοποθέτηση πινακίδων κυκλοφορίας, τα πρώτα δύο αστικά έφυγαν σε κλίμα χαράς για να εξυπηρετήσουν τη γραμμή 14.



«Σήμερα ξημέρωσε μια καινούργια ημέρα για τον ΟΑΣΘ καθώς θέτουμε σε κυκλοφορία τα πρώτα 54 λεωφορεία που προέρχονται απο τον διαγωνισμό μίσθωσης οχημάτων», σημείωσε ο πρόεδρος του οργανισμού, Γιώργος Σκόδρας, ο οποίος βρέθηκε στο αμαξοστάσιο για να επιτηρήσει τις εργασίες προετοιμασίας των οχημάτων. Όπως επισήμανε, πρόκειται για οχήματα νεότερης γενιάς, τα οποία βελτιώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του οργανισμού καθώς μειώνονται οι εκπομπές ρύπων. «Είναι σε εξαιρετική κατάσταση και έτσι θα διατηρηθούν», υπογράμμισε.



Τα νέα λεωφορεία θα διοχετευθούν σε όλες τις γραμμές, με προτεραιότητα τις γραμμές κορμού και τη δυτική Θεσσαλονίκη.

Τις επόμενες ημέρες, θα προστίθενται σταδιακά και τα υπόλοιπα 126 λεωφορεία του διαγωνισμού και τα 50 λεωφορεία που έχει αγοράσει ο δήμος Θεσσαλονίκης από την αδελφοποιημένη πόλη της Λειψίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Σκόδρα, στο τέλος του έτους ο αριθμός των λεωφορείων θα φτάσει τα 550, αριθμό ρεκόρ για τη Θεσσαλονικη.