Skip to main content

«Όχι» από ΕΣΡ στο One Channel - Τι λέει η Alter Ego

Το ΕΣΡ έκρινε ότι δεν υφίσταται το νομοθετικό πλαίσιο για τη θεμελίωση δικαιώματος εκπομπής του καναλιού - «Νομικό έλλειμμα» διαπιστώνει η Alter Ego

Δεν ενέκρινε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης το αίτημα της εταιρείας Alter Ego, συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη, για εκπομπή σήματος από τον τηλεοπτικό σταθμό One Channel.

Το ΕΣΡ έκρινε ότι δεν υφίσταται το νομοθετικό πλαίσιο για τη θεμελίωση δικαιώματος εκπομπής, αποκλείοντας την πρόσβαση στον συγκεκριμένο σταθμό στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση μέσω της DIGEA.

Το θέμα θα εξεταστεί συνολικά εν όψει των αποφάσεων για τις τηλεοπτικές άδειες τις οποίες θα χορηγήσει το Συμβούλιο.

Τι απαντά η Alter Ego

Από την πλευρά της, η εταιρεία Alter, σε επιστολή της προς το ΕΣΡ, μέσω διευθύνουσας συμβούλου της, Εύης Κουτσαυτάκη, διαπιστώνει «νομικό έλλειμμα» στη θέση που διατύπωσε το Συμβούλιο περί μη δικαιώματος εκπομπής του Number One και μιλάει για ουσιαστικό αποκλεισμό της από την τηλεοπτική αγορά.

Τονίζει, δε, πως αυτή τη στιγμή δεν έχει κανείς δικαίωμα εκπομπής, από τη στιγμή που δεν χορήγησε παράταση ο υπουργός Νίκος Παππάς.

«Δεν υφίσταται διάταξη ή γενικότερη νομική αρχή που θεμελιώνει το δικαιώμα εκπομπής των ήδη λειτουργούντων σταθμών και η μόνη συνεπής νομικά και εποπτικά λύση είναι να κινηθεί διαδικασία διακοπής της εκπομπής τους», σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στη συγκεκριμένη επιστολή.