Skip to main content

«Όχι» από Κομισιόν στην κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπενθυμίζει στο Μαξίμου ότι έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, βάσει της δανειακής σύμβασης.

Η Κομισιόν δεν συναινεί στην κατάργηση του μέτρου της μείωσης του αφορολόγητου το 2020, παρά τους σχεδιασμούς της ελληνικής κυβέρνησης και υπενθυμίζει στο Μαξίμου ότι έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, βάσει της δανειακής σύμβασης.

Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων στο ethnos.gr εκπρόσωπος της Κομισιόν «Το συνολικό φορολογικό πακέτο που συμφωνήθηκε το 2017, που περιελάμβανε τη μείωση του αφορολόγητου ορίου και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2020, αποσκοπούσε στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και στη δημιουργία φορολογικού χώρου για μεταρρυθμίσεις του φορολογικού συστήματος που ενισχύουν την ανάπτυξη».

«Υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει δέσμευση να υποστηρίξει τους στόχους και τις βασικές μεταρρυθμίσεις που θεσπίστηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος οικονομικής βοήθειας και να επιδιώξει περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης της ανάπτυξης για να στηρίξει μια θετική οικονομική προοπτική και να βοηθήσει στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της» πρόσθεσε, στέλνοντας για άλλη μια φορά ξεκάθαρο μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση.