Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
x

«ΟΧΙ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΙΘ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Για εκδικητικές μεταθέσεις προσωπικού κάνει λόγο η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης. Τι αναφέρει η ανακοίνωσή τους.

Την αντίδραση τους εκφράζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης για την προσπάθεια φίμωσης όπως λένε της συνδικαλιστικής δράσης στα νοσοκομεία με εκδικητικές μεταθέσεις υγειονομικών.

Αφορμή αποτέλεσε η μετάθεση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία στην Αθήνα του ακτινολόγου Κώστα Καταραχιά, Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και μέλους του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ.

«Θεωρούμε ότι αυτή η μεθόδευση συνδέεται με τον αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου τις προηγούμενες μέρες για να ανακληθούν οι απαράδεκτες ΕΔΕ, τις οποίες είχε επιχειρήσει η διοίκηση του νοσοκομείου με κάλυψη της 1ης ΥΠΕ, σε βάρος γιατρών επειδή αρρώστησαν από κορονοϊό πάνω στο καθήκον! Συνδέεται συνολικά με την συνδικαλιστική δράση των υγειονομικών. Αυτές οι κωμικοτραγικές προσπάθειες τρομοκράτησης και φίμωσης θα πέσουν στο κενό», αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Ένωσης  Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης.

«Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών στη δημόσια περίθαλψη εν μέσω του 2ου κύματος της πανδημίας, δεν μπορούν να συγκαλυφθούν, όσο και να επιδίδονται στην τρομοκρατία και την φίμωση των φωνών των υγειονομικών. Τους θυμίζουμε για μια ακόμη φορά: «Η μάσκα αποτελεί μέτρο προστασίας της υγείας και όχι φίμωτρο». Οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι υπόλοιποι υγειονομικοί της δημόσιας περίθαλψης συνεχίζουμε τον αγώνα προσφοράς σε όποιον το έχει ανάγκη και ταυτόχρονα τον διεκδικητικό αγώνα για την υγεία του λαού. Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα αυτή η νέα αθλιότητα. Να ανακληθούν όλες οι αντίστοιχες μετακινήσεις υγειονομικού προσωπικού», καταλήγει η ΕΝΙΘ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ