Skip to main content

«Όχι» Γκαρσία σε ΠΑΟΚ για τη Β΄ομάδα - «Έχω περάσει αυτό το στάδιο»

Ο Ουρουγουανός πρώην τεχνικός του Δικεφάλου απάντησε αρνητικά στην προτάση του Ιβάν Σαββιδή για την ανάληψη της ηγεσίας του ΠΑΟΚ Β΄.

Αρνητική απάντηση αναμένεται να δώσει ο Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ και την πρόταση του Ιβάν Σαββίδη για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟΚ Β’ που θα δώσει το παρών στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Αυτό προκύπτει από τα όσα είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ουρουγουάη. Μεταξύ άλλων, ο Πάμπλο Γκαρσία σημείωσε:

«Εμείς πετύχαμε τους στόχους μας αλλά είναι αποφάσεις που λαμβάνονται από τους προέδρους. Πρέπει να το αποδεχθείς και να προχωρήσεις. Τουλάχιστον έμεινα στην ιστορία του ΠΑΟΚ και αυτό δεν αλλάζει…

Μου προτάθηκε να συνεχίσω στον ΠΑΟΚ και να αναλάβω την Β’ ομάδα που δημιουργούν, ωστόσο, νομίζω ότι έχω περάσει από αυτό το στάδιο και γι’ αυτό τώρα σκοπεύω να ξεκουραστώ λίγο. Θέλω να βάλω τις σκέψεις μου σε τάξη, να μιλήσω με την οικογένεια και του συνεργάτες μου για να δούμε τι επιλογές υπάρχουν.

Δούλεψα για πέντε χρόνια στις ακαδημίες. Ξεκίνησα στην Κ17 ως βοηθός, είχα μια δύσκολη χρονιά στην Κ19 και μετά τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα και αήττητες κατακτήσεις. Μπορεί κάποιος να πει ότι οι νίκες στις ακαδημίες δεν μετράνε γιατί ο στόχος είναι να εκπαιδεύσεις ποδοσφαιριστές, αλλά για εμένα έχουν αξία, καθώς οι παίκτες πρέπει να γίνουν νικητές. Όταν ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα, απαιτούνται νίκες, οπότε είναι σημαντικό να μάθουν να κερδίζουν.

Τώρα ως προπονητής βλέπω ότι δεν πρέπει να κοιτάς την καρδιά σου. Πρέπει να είσαι επαγγελματίας, να σκέφτεσαι τη δουλειά σου και να αφήνεις την καρδιά στον σπίτι. Είναι κρίμα, αλλά έτσι έχει η κατάσταση. Αυτό θα προσπαθήσω να το αλλάξω, αν και θα είναι δύσκολο . Πάντα σκεφτόμουν πρώτα με την καρδιά μου, αλλά τώρα βλέπω ότι στο ποδόσφαιρο αυτό δε μετράει».

Πηγή: paok24.com