Skip to main content

«Όχι» Σπυράκη - Χρυσόγονου στο κείμενο της διακοινοβουλευτικής ΕΕ-ΠΓΔΜ

Η Διακοινοβουλευτική Επιτροπή ΕU -FYROM εξέδωσε κατά πλειοψηφία συστάσεις προς τα Σκόπια με στόχο τη συμμόρφωση προς το κοινοτικό κεκτημένο

Καταψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ-ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη και Κώστας Χρυσόγονος, ανεξάρτητος - μέλος Gue, τις συστάσεις της κοινής διακοινοβουλευτικής επιτροπής ΕΕ-ΠΓΔΜ, στο Στρασβούργο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο λόγος που οι δύο Έλληνες ευρωβουλευτές καταψήφισαν το τελικό κείμενο είναι διότι σε αυτό περιλαμβάνεται η διατύπωση «το θέμα του ονόματος δεν θα πρέπει να αποτελεί ένα εμπόδιο στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων (ΕΕ-ΠΓΔΜ) αν και θα πρέπει να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό».

Η συγκεκριμένη διατύπωση, συνεχίζει η ίδια ενημέρωση, προέκυψε στο κείμενο από συμβιβασμό που επιχείρησαν οι συμπρόεδροι Α. Πέτερλε απο την πλευρά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Μ. Μιλέβσκι από την πλευρά της ΠΓΔΜ. Και αυτός ο συμβιβασμός καταψηφίστηκε από τους δυο Έλληνες ευρωβουλευτές.

Η Διακοινοβουλευτική Επιτροπή ΕU -FYROM εξέδωσε κατά πλειοψηφία συστάσεις προς τα Σκόπια με στόχο τη συμμόρφωση προς το κοινοτικό κεκτημένο.