Skip to main content

Διαμαρτυρία για το «έγκλημα στον σταθμό Βενιζέλου» με τραγούδια του Μίκη (vid)

Νέα διαμαρτυρία κατά της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων για την κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης

«Όχι στο έγκλημα στον σταθμό Βενιζέλου» φωνάζουν μέλη της Κίνησης πολιτών Θεσσαλονίκης δηλώνοντας «αμετακίνητοι» και απαιτώντας «η πόλη κάτω από την πόλη» να μείνει στη θέση της, σε διαμαρτυρία στο άγαλμα Βενιζέλου, στο κέντρο της πόλης.

Οι διαμαρτυρόμενοι κάνουν λόγο για μια ανεύθυνη απόφαση της κυβέρνησης που έρχεται σε αντίθεση με τις επιταγές της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας συμπεριλαμβανομένων των αρχαιολόγων και των μηχανικών οι οποίοι ζητούν, σύμφωνα με τον κ. Φωκίων Δεληγιάννη, τον συντονιστή της κεντρικής γραμματείας της Κίνησης, «να μη συντελέσουν στο έγκλημα στον σταθμό Βενιζέλου».

Με τη σειρά της η κ. Γιάννα Τσόκου, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας της Κίνησης πολιτών, καταγγέλει πως ο πρωθυπουργός παρά τις συνεχείς απόπειρες της κίνησης «αρνείται να βρεθούν οι δύο πλευρές και να συζητήσουν». «Ο κ. Μητσοτάκης παρά το γεγονός πως επισκέφτηκε τις αρχαιότητες στον σταθμό Βενιζέλου δεν θέλησε να αποδεχτεί την πρόσκλησή μας για συζήτηση», τόνισε η κ. Τσόκου, αφήνοντας αιχμές για πολιτικές σκοπιμότητες από την πλευρά της κυβέρνησης αλλά και από ορισμένους φορείς της Θεσσαλονίκης.

Ο σύλλογος μουσικών ερμήνευσε τρία τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη αποτίοντας φόρο τιμής στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη.

Σημειώνεται πως την κινητοποίηση στηρίζουν και άλλες παρατάξεις και φορείς της πόλης.