Skip to main content

Όχημα της ασφάλειας της Μπακογιάννη ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα στη Βουλή

«Είμαι βαθύτατα συντετριμμένη», λέει η βουλευτής - Θύμα ένας 23χρονος, που φέρεται να είναι εγκεφαλικά νεκρός - Έκκληση της οικογένειας για μάρτυρες

Το υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάννη ήταν το όχημα που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Βουλή την περασμένη Παρασκευή, όπως κάνει γνωστό η ίδια σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Το τροχαίο σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και στη μηχανή επέβαινε ένας άνδρας 23 ετών. Σύμφωνα με δημοσίευμα του tvxs.gr o αναβάτης της μηχανής είναι νεκρός, ενώ στη σημερινή σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας γίνεται λόγος για «πολύ σοβαρό τραυματισμό». Νεότερες αναφορές θέλουν τον 23χρονο άνδρα να είναι κλινικά νεκρός. 

Σύμφωνα με την αδερφή του θύματος, που μίλησε στο rosa.gr, ο Ιάσωνας βρίσκεται σε μη αναστρέψιμη κατάσταση και η οικογένειά του έχει αποφασίσει ομόφωνα να δωρίσει τα όργανά του, κάνοντας έκκληση για μάρτυρες από τον τόπο του δυστυχήματος.

«Ο αδερφός μου είναι εγκεφαλικά νεκρός. Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη» δήλωσε η αδελφή του θύματος, Κατερίνα. «Αποφασίσαμε με τον άλλο αδερφό μου και τους γονείς μας να προχωρήσουμε σε δωρεά των οργάνων του Ιάσονα. Περιμένουμε τις τελικές εξετάσεις σήμερα από το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα, αυτόπτης μάρτυρας φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως ο 23χρονος είχε περάσει νόμιμα, με πράσινο φανάρι, όταν χτυπήθηκε από το υπηρεσιακό όχημα. Σήμερα έγινε γνωστό πως ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού, ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα.

«Την Παρασκευή το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόμουν στη Βουλή παρακολουθώντας την ''ώρα του πρωθυπουργού'' υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς μου ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου παιδιού 23 ετών, του Ιάσωνα», αναφέρει η Ντόρα Μπακογιάννη στην ανάρτησή της. 

«Είμαι βαθύτατα συντετριμμένη. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του άτυχου νέου», συνεχίζει. 

«Επικοινώνησα μαζί τους για να τους εκφράσω την συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν», καταλήγει. 

Πηγή φωτογραφίας: Πρακτορείο Eurokinissi