Skip to main content

ΟΔΔΗΧ: Άντλησε σήμερα 2,9 δισ. ευρώ από έντοκα γραμμάτια

Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους αντλησε σήμερα το ποσό των 2,925 δισ. ευρώ από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων.

Το ποσό των 2,925 δισ. ευρώ άντλησε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων, διάρκειας έξι και τριών εβδομάδων.

Όσον αφορά τα εξάμηνα γραμμάτια, η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,97% και οι υποβληθείσες προσφορές ανήλθαν σε 1,625 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας το ζητούμενο ποσό (1,25 δισ.) κατά 1,3 φορές. Ως αποτέλεσμα, έγινε αποδεκτές και μη ανταγωνιστικές προσφορές, ύψους 375 εκατ. ευρώ.

Στη δημοπρασία των τρίμηνων γραμματίων, η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,70% και οι υποβληθείσες προσφορές ανήλθαν σε 1,300 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας το ζητούμενο ποσό (1,00 δισ.) κατά 1,3 φορές.

Ως εκ τούτου έγινε αποδεκτές και μη ανταγωνιστικές προσφορές, ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Ο ΟΔΔΗΧ διευκρινίζει ότι οι δημοπρασίες πραγματοποιήθηκαν μέσω των Βα­σικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers) και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή, 10η Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτου­ργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς, μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη, 9η Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι.