Skip to main content

Ωδή στον αρχισκόρερ του, Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς έκανε ο ΠΑΟΚ

Ο «Δικέφαλος» έπλεξε το εγκώμιο του Σέρβου γκολτζή της ομάδας καταγράφοντας τα κατορθώματά του με την «ασπρόμαυρη» φανέλα

Το εγκώμιο του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς έπλεξε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ καταγράφοντας την αποτελεσματικότητα του αρχισκόρερ της ομάδας μέσα από τα νούμερα και τις ομάδες που εκτέλεσε φορώντας τη φανέλα του «Δικεφάλου».

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ για τον Σέρβο στράικερ:

Τον Ιανουάριο του 2016 το βασικό χαρακτηριστικό του για τον πολύ κόσμο ήταν απλώς η ομοιότητά του με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ψηλοί, επιθετικοί, με κοτσίδα και ύφος μπλαζέ.

Κατά τ άλλα αποτελούσε ερωτηματικό λόγω της τάσης του ν’αλλάζει συχνά ομάδες και της αργής ποδοσφαιρικής του ανάπτυξης.
Σήμερα, λιγότερο από δύο χρόνια μετά, ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς κατέχει ήδη μία ξεχωριστή θέση στα βιβλία της ιστορίας του Συλλόγου.Στο πρώτο του εξάμηνο πέτυχε 10 γκολ και έστειλε προειδοποίηση στους αντιπάλους του. Την περσινή σεζόν ήταν καταιγιστικός και με 27 τέρματα αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος του Δικεφάλου. Η περσινή του επίδοση είναι η καλύτερη σε μια σεζόν στην ιστορία του ΠΑΟΚ.Φέτος έχει ξεκινήσει… καυτός και μετρά ήδη επτά τέρματα σε 10 εμφανίσεις. Το paokfc.gr αναλύει τις επιδόσεις του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Αποτελεσματικότερος όλων

Ο Πρίγιοβιτς έχει σημειώσει 44 γκολ σε 69 αγώνες, επίδοση που μεταφράζεται σε 0,63 ανά παιχνίδι. Στο πρωτάθλημα έχει 29 γκολ σε 45 αγώνες, με τον μέσο όρο του να ανεβαίνει στο 0,64 για τους αγώνες της Super League Σουρωτή.Οι επιδόσεις του τον κατατάσσουν ως τον αποτελεσματικότερο σκόρερ στην ιστορία του Δικεφάλου, σε όσους έχουν πετύχει πάνω από 40 τέρματα. Δεύτερος στη λίστα είναι ο Κώστας Φραντζέσκος με 0,42 γκολ ανά παιχνίδι και ακολουθούν οι Χρήστος Δημόπουλος (0,42), Στέφανος Αθανασιάδης (0,41) και ο Σταύρος Σαράφης (0,38). Η επίδοση του Καίσαρα βέβαια, έχει ιδιαίτερη αξία, αφού το έχει κατορθώσει σε 358 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Τα θύματα του Σέρβου στράικερ

Ο Πρίγιοβιτς ως παίκτης του ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει συνολικά 26 ομάδες στην έως τώρα παρουσία του στην ομάδα. Μόλις τέσσερις έχουν καταφέρει ως τώρα να του… γλιτώσουν. Ο Ατρόμητος τον κράτησε στο μηδέν σε τρία παιχνίδια, η Ολιμπίκ Ντόνετσκ σε δύο, ενώ η Τσέλσι και ο Απόλλων Πόντου σε ένα.Από τις 22 ομάδες απέναντι στις οποίες έχει σκοράρει ο επιθετικός του Δικεφάλου, οι Παναθηναϊκός και Πανιώνιος με τέσσερα γκολ είναι στην πρώτη θέση της… προτίμησης του, ενώ ακολουθούν οι Παναιτωλικός, Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα με τρία. Από δύο γκολ έχει σημειώσει στις αναμετρήσεις απέναντι στις Έστερσουντ, ΑΟΚ Κέρκυρα, Λαμία, Βασιλεία, Βέροια, ΑΕΚ, Αιγινιακό, Πλατανιά, Λεβαδειακό και ΑΟ Τρίκαλα.

Το ρεκόρ της περσινής σεζόν

Το 2017-18 σημείωσε 27 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις με τον ΠΑΟΚ. Ο Πρίγιοβιτς στην πρώτη του ολόκληρη σεζόν στην ομάδα κατάφερε να ξεπεράσει το ρεκόρ του Γιώργου Κούδα με 26 γκολ σε μία σεζόν και τον έστειλε στην δεύτερη θέση μπροστά από τον Σταύρο Σαράφη (25 γκολ) και τον Γιώργο Κωστίκο (23 γκολ).

Μάλιστα την περσινή σεζόν ο Σέρβος κατέκτησε και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της Super League Σουρωτή με 19 γκολ, όντας ο πρώτος παίκτης του ΠΑΟΚ που το καταφέρνει με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη και τη σεζόν 2005-06, όταν ο παλαίμαχος άσος είχε σκοράρει 17 φορές.