Σάββατο 8 Μαΐου 2021
x

ΟΔΗΓΟΙ ΤΑΞΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΑΞΙΜΕΤΡΑ

Το τελευταίο πενθήμερο επιβλήθηκαν από τις αστυνομικές αρχές οι προβλεπόμενες παραβάσεις σε 20 οδηγούς και ιδιοκτήτες οχημάτων στη Θεσσαλονίκη

Συστηματικούς και στοχευμένους ελέγχους σε ταξί στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, μετά από καταγγελίες.

Από τις 8 έως και 13 Ιουνίου διαπιστώθηκε ότι συνολικά 20 Δ.Χ.Ε. οχήματα (ταξί), πέντε στις περιοχές Πυλαίας Χορτιάτη και δεκαπέντε στο κέντρο της πόλης, δεν έκαναν χρήση ταξιμέτρου, οπότε σε βάρος των οδηγών και των ιδιοκτητών των αυτοκινήτων βεβαιώθηκαν ισάριθμες παραβάσεις.

Συγκεκριμένα, οι παραβάτες οδηγοί είχαν απενεργοποιήσει το ταξίμετρο και αντ’ αυτού είχαν τοποθετήσει ηλεκτρονική συσκευή (tablet), στην οποία είχαν εγκαταστήσει εφαρμογή καταγραφής οφειλόμενου αντιτίμου. Η εν λόγω εφαρμογή κατά τη διάρκεια της διαδρομής εμφάνιζε στην οθόνη της ηλεκτρονικής συσκευής ψηφιακό ταξίμετρο, χωρίς όμως τη δυνατότητα έκδοσης φορολογικής απόδειξης. Ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος πελάτης πλήρωνε το αντίτιμο που εμφανιζόταν σε αυτήν, χωρίς να λαμβάνει όμως αντίστοιχη απόδειξη.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης συνιστά στους πολίτες:

Όταν εισέρχονται σε Δ.Χ.Ε.  όχημα να ρωτάνε τον οδηγό που βρίσκεται το ταξίμετρο
Να γνωρίζουν ότι το κινητό και το tablet  δεν αποτελούν ταξίμετρα  και
Όταν εξέρχονται από το ταξί, προτού αποβιβαστούν να ζητάνε τη νόμιμη απόδειξη παροχής υπηρεσιών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ