Skip to main content

Οδηγίες ΕΥΑΘ: Τι να ελέγξουμε ενόψει της κακοκαιρίας

Οδηγίες προς τους καταναλωτές δίνει η ΕΥΑΘ ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας «Λέανδρος» που αναμένεται να πλήξει τη χώρα.

ελέγξουν τα υδρόμετρα και τις βρύσες των μπαλκονιών τους, να δουν αν λειτουργούν κανονικά ή έχουν διαρροές και αν είναι προφυλαγμένα από το ψύχος συνιστά η ΕΥΑΘ στους καταναλωτές της ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας «Λέανδρος», σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Επίσης, συνιστά να ελέγξουν τις εξωτερικές σωληνώσεις τους και να φροντίσουν να τις μονώσουν και αυτές, ειδικά αν είναι απολύτως “εκτεθειμένες” στην παγωνιά.

Σκόπιμο είναι ακόμη να επιβεβαιωθούν οι καταναλωτές ότι οι διακόπτες των εσωτερικών τους δικτύων υδροδότησης ανοιγοκλείνουν κανονικά και ότι οι υδρορροές στα μπαλκόνια και τις ταράτσες τους είναι καθαρές από φύλλα και σκουπίδια.

Περισσότερες πληροφορίες για γενική προστασία από την παγωνιά είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι οι βλάβες που αφορούν στην ΕΥΑΘ (η εταιρεία είναι υπεύθυνη για βλάβες μέχρι του σημείου σύνδεσης των κεντρικών αγωγών με τα ιδιωτικά δίκτυα των οικοδομών) δηλώνονται τηλεφωνικά στο 11124 και ηλεκτρονικά στο www.eyath.gr.