Skip to main content

Οδηγίες για την ηλεκτρονική υποβολή οριστικών δηλώσεων ΦΜΥ

Σε λειτουργία της υπηρεσίας Ηλεκτρονικής Υποβολής των Οριστικών Δηλώσεων ΦΜΥ(Ε7) και του β΄ αντιτύπου της βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων, οικονομικού έτους 2010 ανακοίνωσε η γγ Πληροφοριακών Συστημάτω
Την παραγωγική λειτουργία της υπηρεσίας Ηλεκτρονικής Υποβολής των Οριστικών Δηλώσεων Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών(Ε7) και του β΄ αντιτύπου της βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων,οικονομικού έτους 2010, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου  Οικονομικών. Η υπηρεσία έχει τεθεί σε λειτουργία εδώ και μια εβδομάδα.

Όπως αναφέρει η ΓΓΠΣ, σύμφωνα με τις ΠΟΛ 1021/10-3-2010 για τις Οριστικές Δηλώσεις Φ.Μ.Υ. και ΠΟΛ 1020/10-3-2010 για το β΄ αντίτυπο της βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων, είναι πλέον υποχρεωτική η υποβολή των οριστικών δηλώσεων Φ.Μ.Υ., καθώς και το σύνολο των στοιχείων που προβλέπεται να περιλαμβάνεται στις εκδιδόμενες βεβαιώσεις αποδοχών, με τη χρήση της ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου (όταν δεν προκύπτει ποσό φόρου για απόδοση) ή με μαγνητικό μέσο στην Δ.Ο.Υ., (όταν προκύπτει ποσό φόρου για απόδοση) και ανεξάρτητα από τον αριθμό των απασχολούμενων μισθωτών ή των λαμβανόντων συντάξεις, μερίσματα, βοηθήματα ή άλλες παροχές.

Η πρόσβαση στην υπηρεσία είναι εφικτή από τους δικτυακούς τόπους www.gsis.gr και www.taxisnet.gr με την επιλογή «ΦΜΥ».

Οι ενδιαφερόμενοι που προτίθενται να χρησιμοποιήσουν τη νέα υπηρεσία, πρέπει να συμπληρώσουν προηγουμένως τη Δήλωσή τους, είτε με χρήση δικού τους λογιστικού προγράμματος είτε με τη χρήση του σχετικού προγράμματος της Γ.Γ.Π.Σ. (το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ενότητα «Ελεύθερα Προγράμματα της  Γ.Γ.Π.Σ. για τους χρήστες» της πρώτης σελίδας του δικτυακού τόπου www.gsis.gr).

Για τη χρήση της υπηρεσίας είναι απαραίτητη η απόκτηση κωδικών πρόσβασης στο σύστημα TAXISnet (αν κάποιος είναι ήδη πιστοποιημένος χρήστης δεν χρειάζεται νέους κωδικούς). Στο σύστημα TAXISnet μπορεί να πιστοποιηθεί κάθε φορολογούμενος, συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής που θα βρει ακολουθώντας τη διαδρομή: www.taxisnet.gr - «Εγγραφή νέου Χρήστη».

Οι ενδιαφερόμενοι που δεν διαθέτουν κωδικούς ή τους έχουν χάσει πρέπει να έχουν υπόψη ότι απαιτείται χρονικό διάστημα 3-5 εργασίμων ημερών από την υποβολή της φόρμας εγγραφής ή την αίτηση επαναχορήγησης κωδικών μέχρι την παραλαβή των κωδικών τους.

Υπόχρεοι που αδυνατούν να αποκτήσουν κωδικούς πρόσβασης, επειδή προέβησαν σε διακοπή εργασιών μέσα στην χρήση 2009 ή μέσα στο έτος 2010 ή στερήθηκαν τους κωδικούς που διέθεταν για τον ίδιο λόγο ή μετά την έκδοση σχετικής απόφασης από τη Γ.Γ.Π.Σ., έχουν την ευχέρεια να υποβάλλουν τις οριστικές δηλώσεις Φ.Μ.Υ. στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.. Οι δηλώσεις αυτές θα συνοδεύονται απαραίτητα με μαγνητικό μέσο, σύμφωνα με τα οριζόμενα από την 1020822 / 388/ Α0012 / ΠΟΛ. 1034/24-2-2006 Α.Υ.Ο.Ο.

Ειδικά οι Δημόσιες Υπηρεσίες και Φορείς που δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης πρέπει να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση fmy@gsis.gr, προκειμένου να τους αποσταλεί το «Απογραφικό Δελτίο Εκκαθαριστή», που οφείλουν να συμπληρώσουν. Στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση, οι Δημόσιες Υπηρεσίες και Φορείς μπορούν να δηλώνουν τον νέο εκκαθαριστή, σε περίπτωση αντικατάστασής του από το προηγούμενο έτος.

Υπενθυμίζεται ότι οι οριστικές δηλώσεις Φ.Μ.Υ., καθώς και το περιεχόμενο του δευτέρου αντιτύπου βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων μπορούν να υποβάλλονται και μέσω των ΚΕΠ προσκομιζόμενα σ’ αυτά σε χειρόγραφη – έντυπη ή μαγνητική μορφή (δισκέτα - CD ή DVD). Στην περίπτωση της χειρόγραφης – έντυπης μορφής, ο συνολικός αριθμός εγγραφών (δικαιούχων μισθωτών) δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις πέντε (5) καταχωρήσεις.

Σαν καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική υποβολή Οριστικών Δηλώσεων Φ.Μ.Υ. οικονομικού έτους 2010 έχει ορισθεί η 31η Μαρτίου 2010.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο υποστήριξης της υπηρεσίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση taxisnet@taxisnet.gr ή στο τηλεφωνικό κέντρο 210-48.02.552 κάθε εργάσιμη ημέρα από 8:00 έως 18:00.