Skip to main content

Οδηγίες της πρεσβείας για τους εγκλωβισμένους Έλληνες στο Λονδίνο

Επείγουσα ανακοίνωσή εξέδωσε η πρεσβεία στο Λονδίνο με οδηγίες προς όλους τους Έλληνες που έχουν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο Stansted.

Οδηγίες για τους Έλληνες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο διεθνές αεροδρόμιο Stansted στο Λονδίνου έδωσε η Πρεσβεία της Ελλάδας στη βρετανική πρωτεύουσα σε επείγουσα ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η μη πραγματοποίηση των δρομολογίων οφείλεται στην απαγόρευση πτήσεων μεταξύ Ελλάδος και Ηνωμένου Βασιλείου, γεγονός που, όπως αναφέρει, γνώριζαν όλες οι εταιρείες.

Η πρεσβεία σημειώνει ότι όσοι δεν έχουν άλλο τρόπο να επιστρέψουν, θα πρέπει να επιστρέψουν στις πόλεις διαμονής τους και από αύριο Πέμπτη να εγγραφούν στην κατάσταση των αιτούντων επαναπατρισμό. Συγκεκριμένα για άτομα που ανήκουν σε ευαίσθητες ομάδες ή δεν έχουν δυνατότητα διαμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε πως παρακαλούνται να ενημερώσουν την Πρεσβεία και να υποβάλουν αίτημα προτεραιότητας.

Ο επαναπατρισμός τους θα αποφασισθεί από την ελληνική κυβέρνηση και βάσει του προγραμματισμού και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η πρεσβεία, τέλος, επαναλαμβάνει την έκκληση για άμεση αποχώρηση των επιβατών από το αεροδρόμιο Stansted, καθώς η παραμονή τους εκεί δεν επισπεύδει την διευθέτηση του προβλήματος, είναι παράτυπη και εγκυμονεί υγειονομικούς κινδύνους.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Πρεσβεία για συμπληρωματικές διευκρινίσεις επί του θέματος στα:

- consulate@greekembassy.org.uk / frontdesk.lon@mfa.gr
- +44(0)2073135600 (εργάσιμες ώρες και ημέρες)
- +44(0)7795961519 (λειτουργεί μόνο εκτός ωρών εργασίας)