Skip to main content

Οδηγίες του ΕΣΘ προς καταστηματάρχες για τις ημέρες της ΔΕΘ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης συστήνει στους επιχειρηματίες να αποφύγουν τις προκλήσεις προς τους διαδηλωτές και να προφυλάξουν τα καταστήματα.

Σύσκεψη φορέων με θέμα την ασφαλή διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν δια των εκπροσώπων τους όλα τα σώματα Ασφαλείας, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Αττικό Μετρό, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΣΘ, κατά τη σύσκεψη τονίστηκε από όλους τους εκπροσώπους των φορέων ότι τις μέρες της ΔΕΘ, ημέρες εορτασμού και αισιοδοξίας κατά κοινή ομολογία, θα πρέπει όλοι να βρισκόμαστε σε εγρήγορση, ώστε να αποφευχθούν γεγονότα που μπορεί να αμαυρώσουν το γιορτινό κλίμα της πόλης μας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στην ανακοίνωσή του παρακαλεί τα μέλη του και όχι μόνο, τις εναρκτήριες ημέρες της ΔΕΘ να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες:

- Να μην βγάλουν απορρίμματα στους κάδους σκουπιδιών

- Να μην τοποθετήσουν απορρίμματα ή άλλα υλικά μπροστά στα καταστήματά τους

- Να μην κάνουν χρήση των Ι.Χ. αυτοκινήτων την συγκεκριμένη μέρα και, αν είναι δυνατόν, να τα απομακρύνουν από το κέντρο

- Να κλείσουν τις τέντες των καταστημάτων τους

- Να ενεργοποιήσουν τα στόρια, ή οτιδήποτε άλλο προστατευτικό διαθέτει το κατάστημα, μετά το κλείσιμο

«Παράκληση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης προς όλους τους φίλους συναδέλφους είναι η αποφυγή προκλήσεων προς τους διαδηλωτές», αναφέρει ακόμη στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος και καταλήγει:

«Είναι αναφαίρετο το δικαίωμα της διαμαρτυρίας των πολιτών, αποτελεί όμως ανάγκη και υποχρέωση για τον Έλληνα έμπορο ο οποίος ανεβαίνει καθημερινά τον ίδιο Γολγοθά, να δουλέψει αυτές τις μέρες».