Skip to main content

Οδηγικές παραβάσεις: Αρνητικά ρεκόρ σε Θεσσαλονίκη, Πιερία και Κιλκίς

Οι περισσότερες παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε δρόμους της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, την Πιερία, τη Φθιώτιδα και το Κιλκίς.

Σχεδόν 400 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και οδήγηση υπό την επίδραση αλκοόλ βεβαίωσε η τροχαία στη Θεσσαλονίκη την περίοδο από τις 11 έως τις 17 Μαρτίου στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας» που εφαρμόζουν οι αρχές. Αρνητικά ρεκόρ κατέγραψαν και η Πιερία και το Κιλκίς.

Στο πνεύμα του προγράμματος, την προηγούμενη εβδομάδα από 1.245 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 24.330 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 5.097. Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (764), της Θεσσαλονίκης (396), στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.) (274), στην Πιερία (218), στη Φθιώτιδα (212) και στο Κιλκίς (209).

«Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας», τονίζει η αστυνομία.