Skip to main content

Έφτασε στα δικαστήρια για να απολογηθεί η Πισπιρίγκου - Αποδοκιμασίες από τον κόσμο (vid)

Τη μητέρα συνόδευαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς έξω από τα δικαστήρια είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου που την αποδοκίμαζε

Ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών, στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, μεταφέρθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η μεταφορά της 33χρονης μητέρας που κατηγορείται για ανθρωοποκτονία εκ προθέσεως για τον θάνατο της κόρης της μεταφέρθηκε στην Ευελπίδων με πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας.



Τη μητέρα συνόδευαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς έξω από τα δικαστήρια είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου που την αποδοκίμαζε. Και αυτή τη φορά, η Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε στα δικαστήρια φορώντας κουκούλα από μπουφάν και αλεξίσφαιρο γιλέκο.



Η 33χρονη κρατείται στη ΓΑΔΑ από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, μετά το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν σε βάρος της οι δικαστικές αρχές για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

 



Η απολογία της ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών, μετά την πενθήμερη προθεσμία που ζήτησε και έλαβε η 33χρονη, έχει καθοριστεί στις 12:00 το μεσημέρι. Η ποινική δίωξη ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο και αφορά το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε το τμήμα ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται στις 29 Ιανουαρίου 2022 να δηλητηρίασε την κόρη της χορηγώντας της την τοξική ουσία «κεταμίνη» σε μεγάλη ποσότητα μέσα στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου το παιδί νοσηλευόταν.

Η υπερασπιστική γραμμή

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα παραμένει σταθερή στη γραμμή της άρνησης της κατηγορίας. Σύμφωνα με τα όσα έχουν δηλώσει οι συνήγοροι υπεράσπισης, Κ.Ζάρδας και Ο.Παπαδόπουλος, η κατηγορούμενη δεν αποδέχεται το κατηγορητήριο και θα υποστηρίξει ότι δεν είναι εκείνη που χορήγησε την τοξική ουσία στο παιδί, αλλά ο θάνατος οφείλεται σε ιατρικό λάθος. Η κεταμίνη υπήρχε στο νοσοκομείο και δόθηκε στην Τζωρτζίνα από κακή χρήση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου Παίδων κατά τη διασωλήνωσή του, θα είναι ο βασικός υπερασπιστικός ισχυρισμός τον οποίο θα προβάλει κατά την απολογία της, σύμφωνα με τους συνηγόρους της. Η ίδια, όπως είπαν, είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση, επιμένει στην αθωότητά της και είναι διατεθειμένη να υποβληθεί ακόμα και σε «ορό αληθείας», προκειμένου να αποδείξει ότι δεν ευθύνεται η ίδια για το θάνατο της κόρης της.