Skip to main content

Οδηγός επιβίωσης…

Τα καύσιμα στα ύψη, τα μεταλλαγμένα ρύζια στα τελωνεία, οι ντομάτες με… ηπατίτιδα στη Θεσσαλία, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι στα τάρταρα, οι φοροφυγάδες στον αφρό και οι φορολογούμενοι σε αβεβαιότη
Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου


Τα καύσιμα στα ύψη, τα μεταλλαγμένα ρύζια στα τελωνεία, οι ντομάτες με… ηπατίτιδα στη Θεσσαλία, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι στα τάρταρα, οι φοροφυγάδες στον αφρό, οι Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου στο εξωτερικό, η Μέρκελ στη Γερμανία, η Τζούλια στα περίπτερα (άσχετο), ο Πάγκαλος στην κυβέρνηση και οι φορολογούμενοι σε αβεβαιότητα. Ο παλιός που είναι αλλιώς, ο κυρ Στέλιος, στο ΚΑΠΗ της γειτονιάς μου, λέει ότι όλα είναι φούμαρα. Έτσι μας τρόμαξαν και με το εμβόλιο για τη γρίπη, αλλά τελικά δεν… πεθάναμε. «Σήμερα απλώς είναι να πάρουμε τα βουνά και να δεις που θα μας…αρέσει» Συνεπώς, στον οδηγό επιβίωσής του, πρέπει:
 
-Να θυμηθούμε το χωριό του πατέρα ή της μάνας μας και να αναθερμάνουμε σχέσεις με θείους και θείες. Όλο και θα καλλιεργούν καμία κανονική ντομάτα και… κολοκύθια με τη ρίγανη για να μας τα στέλνουν με το ΚΤΕΛ.

-Να πουλήσουμε το ένα από τα δυο αυτοκίνητα της οικογένειας και να το αντικαταστήσουμε με ποδήλατο. Έτσι, θα αξιοποιήσουμε τον ποδηλατοδρόμο (που σήμερα τον «αξιοποιούν» τα ΙΧ ως πάρκινγκ), ενώ ταυτόχρονα θα δικαιώσουμε τον πρωθυπουργό-ποδηλάτη, ο οποίος από την αρχή ήθελε να μας κάνει σαν κι αυτόν… ποδηλάτες! (Ε, τώρα με την  αισχροκέρδεια των πετρελαιάδων, επιτέλους, τα κατάφερε!).

-Να κόψουμε τα υλικά αγαθά που λέει και η Ιερά Συνοδός της Εκκλησίας και έτσι θα αγιάσουμε στον… άλλον κόσμο.

-Να αδυνατίσουμε μόνοι μας, κόβοντας γυμναστήρια και κέντρα αισθητικής. Επίσης θαλασσινά, φρέσκα, ελληνικά και πανάκριβα. Μετά τη Σαρακοστή (επειδή, όπως είπαμε πιο πάνω, θυμηθήκαμε το χωριό μας) θα φάμε κατσικάκι στη σούβλα φιλοξενούμενοι συγγενών και φίλων, βάζοντας ρεφενέ, κορμό ή χαλβά από τα χεράκια μας.

-Να κόψουμε, δάνεια, χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες. Επίσης να έχουμε υπομονή στη σειρά- μαζί με τους ηλικιωμένους- με το βιβλιάριο της τραπέζης στο χέρι.

-Να διαβάζουμε εμείς τα παιδιά μας και όχι καλοπληρωμένοι φροντιστές (Χωρίς αποδείξεις). Έτσι θα έρθουμε πιο κοντά τους, αφού δεν θα έχουμε κι άλλη ή…καθόλου δουλειά.

-Να μάθουμε, γυναίκες και άνδρες, από βαφές μαλλιών, πεντικιούρ, μανικιούρ και να τα κάνουμε μόνοι μας.

-Και τέλος να νοιαζόμαστε περισσότερο τους παππούδες και τις γιαγιάδες, διότι έτσι και πάθουν κάτι, ξεχάστε τις συντάξεις και τα επιδόματά τους.

Καλή Ανάσταση