Skip to main content

Οδηγός για την ασφαλή συμπεριφορά εργαζομένων στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων

Με σκοπό την θωράκιση των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων, η ΕΑΔ και το Υπουργείο Εργασίας δημοσίευσαν οδηγό για τους εργαζόμενων.

Οδηγό Ασφαλούς Συμπεριφοράς Εργαζομένων για τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και τις Προνοιακές Δομές δημοσίευσαν η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων συμμετέχοντας στην προσπάθεια της πολιτείας για την πρόληψη και αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση,οι Επιθεωρητές-Ελεγκτές της ΕΑΔ αξιοποιώντας την εμπειρία από τους ελέγχους, συνέταξαν σε συνεργασία με τα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων τον Οδηγό, λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, τα σχετικά Υγειονομικά Πρωτοκόλλα, καθώς και οδηγίες διεθνών οργανισμών και του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφαλούς Εργασίας.

Σκοπός του Oδηγού είναι η θωράκιση των δομών αυτών αλλά και η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και προστασία των εργαζομένων στις μονάδες, δεδομένου του δύσκολου έργου και των προκλήσεων που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά.

Δείτε τον οδηγό ΕΔΩ.