Skip to main content

Οδηγός τυφλών κατασκευάστηκε σε σχολείο στο Ωραιόκαστρο (φωτο)

Στην Ά τάξη του σχολείου, το οποίο βρίσκεται στο Παλαιόκαστρο, φοιτεί μια μαθήτρια με προβλήματα όρασης, γι' αυτό και κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιοι.

Οδηγό όδευσης τυφλών κατασκεύασε στην αυλή του 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου ο δήμος, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα της διεύθυνσης του σχολείου.

Στην Ά τάξη του σχολείου, το οποίο βρίσκεται στο Παλαιόκαστρο, φοιτεί μια μαθήτρια με προβλήματα όρασης, γι' αυτό και κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιοι. Πρόκειται για μια ειδική λωρίδα του δαπέδου από πλάκες διαφορετικής υφής και χρώματος από το υπόλοιπο δάπεδο, που αποσκοπεί στην καθοδήγηση και ασφαλή διακίνηση των ατόμων με προβλήματα όρασης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, πρόκειται για το πρώτο σχολείο στο νομό Θεσσαλονίκης που κατασκευάζεται οδηγός όδευσης τυφλών σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές. «Οι εργασίες κατασκευής του οδηγού όδευσης τυφλών ξεκίνησαν με τη λήξη της σχολικής χρονιάς προκειμένου η μαθήτρια της Α’ τάξης του 3ου γυμνασίου Ωραιοκάστρου στο Παλαιόκαστρο να μπορεί να τον χρησιμοποιήσει από την πρώτη ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς», δήλωσε ο Ευάγγελος Καραστερίου, σντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ωραιοκάστρου.

«Η ομαλή λειτουργία και η καλύτερη οργάνωση των σχολικών μονάδων του διευρυμένου δήμου είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας, τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης και κατέληξε: «Στο πλαίσιο αυτό ευαισθητοποιηθήκαμε από την πρώτη στιγμή προκειμένου η μικρή μαθήτρια του δήμου μας να μην αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στο νέο της σχολικό περιβάλλον».