Skip to main content

Οδηγούμε το Νέο Ford Focus - Τίθεται επικεφαλής στην κατηγορία

Ήσυχο σε μεγάλες αποστάσεις, ευθύβολο και με εξαιρετική ποιότητα κύλισης, το νέο Focus είναι ιδανικός σύντροφος στον δρόμο.

*του Νίκου Χριστόπουλου

Το νέο Focus εκτός από την κλασική 5θυρη έκδοση, προσφέρεται και σε πρακτική  wagon έκδοση και φυσικά  σε διαφορετικές εκδόσεις, κάθε μία με τη δική της προσωπικότητα – όπως το κομψό Focus Titanium, το σπορ Focus ST-Line και το πολυτελές Focus Vignale. Το νέο Focus Active crossover υιοθετεί σκληροτράχηλο στυλ εμπνευσμένο από SUV, με αυξημένο ύψος από το έδαφος, μπάρες οροφής και πρόσθετες προστατευτικές ποδιές.

Πρόκειται για ένα νεανικό μικρομεσαίο που χαίρεσαι να το οδηγείς σε καθημερινή βάση. Ήσυχο σε μεγάλες αποστάσεις, ευθύβολο και με εξαιρετική ποιότητα κύλισης, το Focus είναι ιδανικός σύντροφος στον δρόμο. Πέρα από την απολαυστική οδηγική συμπεριφορά, την ξεχωριστή εμφάνιση, την ασφάλεια και τις προηγμένες τεχνολογίες των αυτοκινήτων το νέο Ford Focus διαθέτει απαράμιλλο στυλ, αυξημένη ευρυχωρία και προηγμένες τεχνολογίες οδήγησης για τους αγοραστές μεσαίων μοντέλων.

Σπορ και ευρύχωρο

Η σπορ σιλουέτα του νέου Focus είναι η πιο αεροδυναμική στην κατηγορία του. Αθλητικό και δυναμικό με μακρύ καπό και μυώδες πίσω τμήμα, κάθε μοντέλο διαφοροποιείται με μοναδικά στοιχεία.

Στο εσωτερικό, απλές καθαρές γραμμές, εκφραστικά υλικά και πλήρως εναρμονισμένες επιφάνειες κάνουν το ταξίδι με το Focus πιο ξεκούραστο. Οι εμπρός πόρτες τώρα ‘χάνονται’ στα άκρα του ταμπλό οργάνων δίνοντας την εντύπωση ότι αγκαλιάζουν το αυτοκίνητο, ενώ μαλακά υλικά προσφέρουν μία πιο premium αίσθηση.

Το νέο Focus προσφέρει επίσης περισσότερο χώρο για επιβάτες και αποσκευές. Πάνω από 5 cm πρόσθετου μήκους μεταξύ εμπρός και πίσω τροχών επιτρέπει εξαιρετική απόσταση από τα γόνατα των πίσω επιβατών, ενώ όλοι ωφελούνται από το μεγαλύτερο πλάτος του εσωτερικού – πίσω, ο χώρος για τους ώμους έχει αυξηθεί κατά 6 cm. Η αίσθηση ευρυχωρίας επιτείνεται με μία σχεδίαση πίσω πόρτας που περιλαμβάνει παράθυρα τα οποία εκτείνονται στις πίσω κολώνες και με μία ανοιγόμενη πανοραμική οροφή που αφήνει το φως να λούζει την καμπίνα.

Το νέο Ford Focus, συνεχίζει στην τέταρτη γενιά του μία πετυχημένη πορεία, αφού πρόκειται για ένα από τα πιο καλο-πουλημένα αυτοκίνητα παγκοσμίως.

Τεχνολογία που εμπνέει αυτοπεποίθηση

Οι προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού κάνουν την οδήγηση ενός Ford Focus στον αυτοκινητόδρομο, σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας και στην πόλη ευκολότερη από ποτέ και έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν την οδηγική εμπειρία πιο άνετη, λιγότερο απαιτητική και ασφαλέστερη.

Το Focus είναι επίσης το πρώτο όχημα της Ford στην Ευρώπη που διαθέτει Head-up display (HUD) – από τα πιο φωτεινά και μεγαλύτερα συστήματα της αγοράς – που βοηθά τους οδηγούς να έχουν την προσοχή τους στο δρόμο προβάλλοντας χρήσιμες πληροφορίες στο πεδίο ορατότητάς τους.

Πρόσθετες τεχνολογίες σχεδιασμένες για να βοηθούν τους οδηγούς του Focus να αποφεύγουν ατυχήματος και διάσπαση της προσοχής είναι Pre-Collision Assist με Ανίχνευση Πεζού & Δικυκλιστή (Pedestrian & Cyclist Detection), Evasive Steering Assist, Blind Spot Information System με Cross Traffic Alert, Κάμερα Οπισθοπορείας, Wrong Way Alert και Post-Collision Braking.



Δυναμικό και με άμεση απόκριση

Το νέο Focus προσφέρει την πιο απολαυστική οδηγική εμπειρία από οποιοδήποτε μεσαίο οικογενειακό αυτοκίνητο. Το προηγμένο, ανεξάρτητο σύστημα πίσω ανάρτησης προσφέρεται για πρώτη φορά με Continuously Controlled Damping, που κάθε 2 χιλιοστά του δευτερολέπτου παρακολουθεί δεδομένα της ανάρτησης, του αμαξώματος, του συστήματος διεύθυνσης και των φρένων, και προσαρμόζει την απόκριση της ανάρτησης για βέλτιστη ποιότητα κύλισης. Η τεχνολογία μπορεί επίσης να ανιχνεύει λακκούβες για μεγαλύτερη άνεση των επιβατών. Όλα τα μοντέλα Focus διαθέτουν επιλέξιμα Προφίλ Οδήγησης (Drive Modes) που προσαρμόζουν τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου στην οδηγική κατάσταση.

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από την οικογένεια βενζινοκινητήρων Ford EcoBoost με ισχύ από 85 PS έως 182 PS και προβλεπόμενες εκπομπές CO2 για το πεντάθυρο από περίπου 107 g/km. Επίσης μπορούν να επιλέξουν ένα κινητήρα Ford EcoBlue diesel με ισχύ από 95 PS έως 150 PS, και προβλεπόμενες εκπομπές CO2 για το πεντάθυρο από περίπου 91 g/km.*

Επίσης διατίθενται μηχανικά, εξατάχυτα κιβώτια που είναι ομαλά και αθόρυβα σε λειτουργία και ένα νέο, οκτατάχυτο αυτόματο που προσαρμόζεται σε διαφορετικά οδηγικά στυλ με σκοπό της πιο ομαλές αλλαγές σχέσεων στον καλύτερο δυνατό χρόνο.



Καλύτερα συνδεδεμένο

Το νέο Focus λανσάρει την τεχνολογία FordPass Connect modem για Ευρωπαίους πελάτες, μετατρέποντας το όχημα σε κινητό WiFi hotspot με συνδεσιμότητα για μέχρι 10 συσκευές. Το FordPass Connect επιτρέπει επίσης ενημερώσεις Live Traffic για το σύστημα πλοήγησης ενώ χρησιμοποιώντας την εφαρμογή κινητού FordPass οι οδηγοί μπορούν εύκολα να εντοπίζουν το αυτοκίνητό τους σε συνωστισμένα πάρκινγκ πολυκαταστημάτων, να ελέγχουν τη στάθμη καυσίμου, να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν το αυτοκίνητό τους από απόσταση ακόμα και να το βάζουν εμπρός απομακρυσμένα.

Μία νέα, επιφάνεια ασύρματης φόρτισης για συμβατά smartphones σημαίνει ότι οι οδηγοί μπορούν να αποχαιρετίσουν μια για πάντα τα καλώδια φόρτισης στην κεντρική κονσόλα, και οι συσκευές μπορούν να παραμένουν συνδεδεμένες μέσω Bluetooth στο σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 3 της Ford κατά τη διάρκεια της φόρτισης. Συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto™, το SYNC 3 επιτρέπει στους οδηγούς τον έλεγχο των λειτουργιών ήχου, πλοήγησης και κλιματισμού και των συνδεδεμένων smartphones χρησιμοποιώντας χειρονομίες pinch & swipe στην οθόνη αφής 8-ιντσών και απλές φωνητικές εντολές. Ένα νέο σύστημα ήχου B&O PLAY 675 watt βοηθά τους επιβάτες να απολαμβάνουν εξαιρετική ποιότητα μουσικής μέσω FordPass Connect ή smartphone.

Σε συνεργασία με το GOnews