Skip to main content

Οδικά και εγγειοβελτιωτικά έργα ζητά η νομαρχία Δράμας

Επαφές με το Νομάρχη Δράμας και μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου, καθώς και με τους Δημάρχους του νομού είχε σήμερα (27/1) στη Δράμα η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης Θεοδώρ
Την πρώτη επίσκεψή της στο νομό Δράμας πραγματοποίησε σήμερα (27/1) η νέα Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης Θεοδώρα Κόκλα, με συναντήσεις γνωριμίας και ενημέρωσης από τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων.

Η κ. Κόκλα επισκέφθηκε το πρωί τη Νομαρχία Δράμας, όπου παρευρέθηκε σε άτυπη σύσκεψη με το Νομάρχη Δράμας Κωνσταντίνο Ευμοιρίδη, τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Γιώργο Κάργα, τους Αντινομάρχες Δράμας, τον Έπαρχο Κάτω Νευροκοπίου, καθώς και με τους επικεφαλής της Μείζονος και Ελάσσονος Αντιπολίτευσης στο Ν.Σ. Χριστ. Κορυφίδη και Γιάννη Στεφανίδη, αντίστοιχα.
Στη διάρκεια της συνάντησης η Περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης ενημερώθηκε αναλυτικά για τα ζητήματα που απασχολούν το νομό και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται. 

Ο κ. Ευμοιρίδης παρέδωσε στην κ. Κόκλα φάκελο για θέματα οδικών και εγγειοβελτιωτικών έργων, καθώς και έργων σχετικά με τις υποδομές της εκπαίδευσης στο νομό Δράμας. Σε ανάλογα θέματα αναφέρθηκαν και οι εκπρόσωποι της Αντιπολίτευσης, ενώ όλοι ζήτησαν από την Περιφερειάρχη να αξιοποιηθούν –μέσω της Περιφέρειας- οι προτάσεις της ομόφωνης απόφασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Δράμας όσον αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής (αγροτικός) τομέας στο νομό Δράμας.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο  Νομάρχης Δράμας δήλωσε: 
"Η κ. Γ. Γραμματέας είναι πλήρως ενημερωμένη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός και αυτό μας δίνει χαρά, γιατί πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να βρούμε λύσεις στα προβλήματα που μας απασχολούν και να επιτύχουμε μια δικαιότερη κατανομή των κονδυλίων μέσα στα σφικτά οικονομικά πλαίσια που υπάρχουν. Διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλου του Νομαρχιακού Συμβουλίου, αλλά και όλων των κατοίκων του νομού που έχω την τιμή να τους εκπροσωπώ, εκφράζω τις ευχαριστίες μας για την επίσκεψή της στη Δράμα και πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να εξετάσουμε όλα τα προβλήματα διεξοδικά και να δρομολογήσουμε λύσεις".
Από την πλευρά της, η Γεν. Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης τόνισε: 
"Θέλω να ευχαριστήσω το Νομάρχη για τη συζήτηση που είχαμε. Με βοήθησε να συμπληρώσω την εικόνα που έχω για τα προβλήματα της περιοχής. Θεωρώ ότι από εδώ και στο εξής οι συζητήσεις μας θα είναι περισσότερο επικεντρωμένες σε επίλυση επιμέρους ζητημάτων. Ήταν μια πρώτη ενημερωτική συνάντηση  και τον ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία. Είμαι σίγουρη ότι θα έχουμε μια καλή συνεργασία, γιατί θεωρώ ότι οι στόχοι μας είναι κοινοί και με τον κ. Νομάρχη και με τα άλλα μέλη του Ν.Σ., ώστε στους πόρους που έχουμε αυτή τη στιγμή (γιατί δεν έχουμε διαθέσιμο, δυστυχώς, όλο το ΕΣΠΑ -δεδομένου ότι ένα μεγάλο ποσοστό, περίπου το 22%, είναι δεσμευμένο με έργα «γέφυρες» του Γ’ ΚΠΣ) θα μπορέσουμε να εντάξουμε εκείνα τα έργα που θα δώσουν πνοή και ανάπτυξη στο νομό Δράμας".

Μετά τη συνάντησή της με το Νομάρχη και τα μέλη του Ν.Σ. Δράμας, η κ. Κόκλα ξεναγήθηκε στους χώρους της Νομαρχίας, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας με τους Δημάρχους κι άλλους παράγοντες των ΟΤΑ του νομού, σε συνάντηση που οργάνωσε η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Δράμας.