Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Οδύνη στο τελευταίο αντίο για τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο

Πλήθος κόσμου από τον επιχειρηματικό και επιμελητηριακό κόσμο, εκπρόσωποι φορέων και της αυτοδιοίκησης στην κηδεία του προέδρου του ΒΕΘ

Μέσα σε βαρύ πένθος τελέστηκε η κηδεία του προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) και αντιπροέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), Παναγιώτη Παπαδόπουλου στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, όπου επικρατεί το αδιαχώρητο.

Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στα 60 του χρόνια, το Σάββατο το μεσημέρι, από ανακοπή καρδιάς.

Στην εξόδιο ακολουθία έδωσε το «παρών» πλήθος κόσμου από τον επιχειρηματικό και επιμελητηριακό κόσμο, εκπρόσωποι φορέων και της αυτοδιοίκησης, δημοσιογράφοι και πάρα πολλοί απλοί πολίτες, προκειμένου να πουν το τελευταίο αντίο.

Μεταξύ άλλων παρίστανται ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμμελος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Μάρδας, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, οι βουλευτές της ΝΔ, Κ. Γκιουλέκας, Στ. Καλαφάτης, Σ. Αναστασιάδης και Α. Βεσυρόπουλος, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιώργος Αρβανιτίδης, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς και η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου Κατερίνα Νοτοπούλου.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, έντονα συγκινημένος, δήλωσε συγκλονισμένος από την απώλεια του αντιπροέδρου της Ένωσης, απώλεια όπως είπε «ενός άξιου, μαχητικού ανθρώπου και επιχειρηματία, καλού φίλου και οικογενειάρχη».

Σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο, ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή, μαχόμενος για την ανάδειξη της επιχειρηματικότητας.

«Θα μας λείψεις. Τα τρία παλικάρια σου θα είναι πάντα κάτω από την σκέπη της επιμελητηριακής οικογένειας», είπε με σπασμένη τη φωνή.

«Είμαστε τυχεροί που σταθήκαμε δίπλα του ως φίλοι και συνοδοιπόροι», είπε στον επικήδειο λόγο του ο Α' αντιπρόδρος του ΒΕΘ, Δημήτρης Βαργιάμης, ο οποίος αναφέρθηκε σε έναν συνεργάσιμο άνθρωπο και καλό φίλο και μίλησε για την 20ετή παρουσία του Παναγιώτη Παπαδόπουλου, στη διοίκηση του Επιμελητηρίου (από το 1997), αναφερόμενος με θερμά λόγια στα πολύ δραστήρια χρόνια της προεδρίας του (από το 2011). 

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης αποχαιρέτισε τον πατέρα του, στον επικήδειο που εκφώνησε, ο Τάσος Παπαδόπουλος, ο μικρότερος εκ των τριών υιών του εκλιπόντος.