Skip to main content

ΟΕΕ: Ζητά διατήρηση του μαθήματος «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης»

Στην επιστολή του Προέδρου του ΟΕΕ, επισημαίνεται ότι με το μάθημα «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης» διδάσκεται η επιστήμη της οργάνωσης και διοίκησης.

Το αίτημά του για διατήρηση του μαθήματος, «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης», ως μάθημα επιλογής στην Τρίτη τάξη του Γενικού Λυκείου και Πανελλαδικώς εξεταζόμενο, διατύπωσε ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, με επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.
 
Με το μάθημα αυτό, όπως αναφέρεται στην επιστολή του Προέδρου του ΟΕΕ, διδάσκεται η επιστήμη της οργάνωσης και διοίκησης που εστιάζει στις οργανωτικές δομές, στη διαχείριση και στην αποτελεσματική λειτουργία μιας οικονομικής μονάδας. Με τη διδασκαλία των διοικητικών ευθυνών, των καθηκόντων και της διαχείρισης του παραγωγικού δυναμικού, δίνεται η δυνατότητα στο μαθητή να κατανοήσει τη σημασία του σχεδιασμού, του προγραμματισμού και της υλοποίησης ενός συνόλου ενεργειών και μέσων προκειμένου να πραγματοποιηθεί ένας επιχειρηματικός σκοπός.

Επιπρόσθετα, το μάθημα αυτό αποτελεί δομικό στοιχείο του επιστημονικού υπόβαθρου των μαθητών που επιλέγουν τον προσανατολισμό «Οικονομίας και Πληροφορικής» και οι προτιμήσεις των μαθητών για το μέχρι σήμερα διδασκόμενο μάθημα επιλογής είναι αυξημένες, αφού δημιουργούνται κάθε χρόνο σε όλα τα ΓΕΛ της χώρας πάνω από 1.200 τμήματα.