Skip to main content

ΟΕΕΘ για εγκληματικότητα: Μας κλέβουν κι αυτά τα λίγα που βγάζουμε

Η Ομοσπονδία ζητεί άμεση αύξηση των περιπολιών και εντατικοποίηση της παρουσίας της Αστυνομίας σε όλες τις γειτονιές της πόλης

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζει η εγκληματικότητα στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ), σημειώνοντας ότι  τα φαινόμενα των κλοπών, διαρρήξεων, ληστειών και όλων των ειδών αστικών εγκλημάτων «έχουν πάρει όχι απλώς ανησυχητικές διαστάσεις στην πόλη μας αλλά πλέον αποτελούν τις κύριες αιτίες ανησυχίας και ανασφάλειας των πολιτών, των καταστηματαρχών, εμπόρων και ελευθέρων επαγγελματιών».  

Όπως υπογραμμίζει η Ομοσπονδία, «καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες βίαιων περιστατικών, ακόμα και κατά την διάρκεια της ημέρας, με αδίστακτους κακοποιούς να εισβάλλουν οπλισμένοι στα καταστήματα, να αρπάζουν με απειλές και θράσος το υστέρημα των πολιτών και πολλές φορές η βία που χρησιμοποιούν να έχει μοιραία αποτελέσματα. Τα παράπονα της αγοράς είναι έντονα καθώς πλέον έχει χαθεί το αίσθημα ασφάλειας. Καταστηματάρχες και πολίτες ζουν με τον καθημερινό φόβο πως αυτοί θα είναι τα επόμενα θύματα ληστείας ή διάρρηξης ενώ κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί για την σωματική τους ακεραιότητα».  

Η Ομοσπονδία τονίζει ότι έχει κρούσει επανειλημμένα τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί καθώς γίνεται δέκτης καθημερινών παραπόνων από Επαγγελματίες και Εμπόρους της πόλης. «Τον Σεπτέμβριο του 2018, στην συνάντησή μας με τον Πρωθυπουργό επισημάναμε το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ το είχαμε αναδείξει και προηγουμένως με στοχευμένες παρεμβάσεις, και ζητήσαμε να εγκύψει άμεσα η Πολιτεία πάνω από το πρόβλημα καθώς οι κοινωνικοοικονομικές προεκτάσεις του αποτελούν άμεσο κίνδυνο για το μέλλον της Θεσσαλονίκης», υπενθυμίζει.

Ζητεί, δε, «για ακόμη μία φορά», άμεση αύξηση των περιπολιών και εντατικοποίηση της παρουσίας της Αστυνομίας σε όλες τις γειτονιές της πόλης. «Αύξηση των πεζών και μηχανοκίνητων δυνάμεων με ακόμα περισσότερες δυνάμεις στον δρόμο και στην αγορά προκειμένου να καλλιεργηθεί και να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών», συμπληρώνει.  
Και καταλήγει: «Ζούμε ίσως την πιο δύσκολη περίοδο τόσο κοινωνικά όσο και οικονομικά, όπου οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες με δυσκολία τα βγάζουμε πλέον πέρα. Δεν είναι δυνατόν μετά τα τόσα βάρη που έχουμε επωμιστεί καθ’ όλη την διάρκεια της οικονομικής κρίσης να βλέπουμε να μας κλέβουν και αυτά τα λίγα που βγάζουμε. Ζητάμε επιτέλους να μας προστατέψετε».