Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020
x

ΟΕΕΘ: Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΧΕΙ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ

Η ομοσπονδία ζητά την αύξηση των πεζών και μηχανοκίνητων δυνάμεων με ακόμα περισσότερους αστυνομικούς στον δρόμο της πόλης.

Την άμεση αύξηση των αστυνομικών περιπολιών και την ενταντικοποίηση της παρουσίας της αστυνομίας σε όλες τις γειτονιές της πόλης ζητεί η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, ύστερα από τη ραγδαία όπως λέει αύξηση της εγκληματικότητας τις τελευταίες ημέρες.

Η ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της ζητά την αύξηση των πεζών και μηχανοκίνητων δυνάμεων με ακόμα περισσότερους αστυνομικούς στον δρόμο και στην αγορά προκειμένου να καλλιεργηθεί και να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και επαγγελματιών, «ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη πολύ κρίσιμη περίοδο όπου οι περισσότεροι πολίτες με δυσκολία τα βγάζουν πέρα»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζει η εγκληματικότητα σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης όπως πέριξ του Σιδηροδρομικού Σταθμού, στην οδό Μοναστηρίου – Γιαννιτσών και σε πολλά ακόμα σημεία καθώς τα φαινόμενα των κλοπών, διαρρήξεων, ληστειών και όλων των ειδών αστικών εγκλημάτων έχουν πάρει όχι απλώς ανησυχητικές διαστάσεις στην πόλη μας αλλά πλέον αποτελούν τις κύριες αιτίες ανησυχίας και ανασφάλειας των πολιτών, των καταστηματαρχών, εμπόρων και ελευθέρων επαγγελματιών.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες βίαιων περιστατικών, ακόμα και κατά την διάρκεια της ημέρας ,με αδίστακτους κακοποιούς να εισβάλλουν οπλισμένοι στα καταστήματα, να αρπάζουν με απειλές και θράσος το υστέρημα των πολιτών και πολλές φορές η βία που χρησιμοποιούν να έχει μοιραία αποτελέσματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα πρόσφατα στοχευμένα περιστατικά σε πρακτορεία ΟΠΑΠ, σε καταστήματα ψιλικών και σε πολλές ακόμα επιχειρήσεις.

Ταυτόχρονα, συμμορίες μεταναστών προχωρούν σε κάθε είδους παραβατική δραστηριότητα και συγκρούονται απροκάλυπτα για το ποια θα επικρατήσει, με ξυλοδαρμούς και μαχαιρώματα μπροστά στα έντρομα μάτια όσων πολιτών τυχαίνει να βρίσκονται στην περιοχή.

Τα παράπονα της αγοράς είναι έντονα καθώς πλέον έχει χαθεί το αίσθημα ασφάλειας.

Καταστηματάρχες και πολίτες ζουν με τον καθημερινό φόβο πως αυτοί θα είναι τα επόμενα θύματα ληστείας ή διάρρηξης ενώ κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί για την σωματική τους ακεραιότητα.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης έχει κρούσει επανειλημμένα τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί καθώς γίνεται δέκτης καθημερινών παραπόνων από Επαγγελματίες και Εμπόρους της πόλης μας.

Διαχρονικά στις συναντήσεις μας με τους φορείς επισημαίνουμε το συγκεκριμένο ζήτημα και το αναδεικνύουμε με στοχευμένες παρεμβάσεις, ενώ ζητήσαμε από την Πολιτεία να εγκύψει πάνω από το πρόβλημα καθώς οι κοινωνικο-οικονομικές προεκτάσεις του αποτελούν άμεσο κίνδυνο για το μέλλον της Θεσσαλονίκης.
Για ακόμη μια φορά ζητούμε άμεση αύξηση των περιπολιών και εντατικοποίηση της παρουσίας της Αστυνομίας σε όλες τις γειτονιές της πόλης μας.

Αύξηση των πεζών και μηχανοκίνητων δυνάμεων με ακόμα περισσότερους αστυνομικούς στον δρόμο και στην αγορά προκειμένου να καλλιεργηθεί και να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και επαγγελματιών, ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη πολύ κρίσιμη περίοδο όπου οι περισσότεροι πολίτες με δυσκολία τα βγάζουν πέρα.

Ζητούμε να υπάρξουν άμεσα μέτρα για την προστασία μας
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ