Skip to main content

ΟΕΕΘ: Βιώσιμη λύση για όλες τις παθογένειες της Αριστοτέλους

Η Ομοσπονδία καλεί τους αρμόδιους φορείς να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση επίλυση του θέματος των κατασκηνωτών.

Τη μεγάλη απογοήτευσή της για την τραγική εικόνα και κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Αριστοτέλους τις τελευταίες ημέρες «και ειδικά με την κατασκήνωση ομάδας ανθρώπων επ’ αόριστον έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, χωρίς κανείς να γνωρίζει τη μέλλει γενέσθαι με αυτούς» εκφράζει με επιστολή που απέστειλε στους τοπικούς φορείς η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης (Ο.Ε.Ε.Θ.).

Όπως αναφέρει, η συγκεκριμένη κατάσταση έρχεται να προστεθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ήδη η συγκεκριμένη περιοχή, «τα οποία έχουμε τονίσει επανειλημμένως στο παρελθόν (λαθρεμπόριο, παρεμπόριο, βίαια περιστατικά κ.α.) και έχουμε επισημάνει ότι πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν από όλους τους αρμόδιους φορείς».

Η Ο.Ε.Ε.Θ. θεωρεί «πραγματικά λυπηρό να βλέπουμε τους φορείς και τους επαγγελματίες της πόλης μας να προσπαθούν να προωθήσουν την ανάπτυξη και τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης με επενδύσεις χρημάτων αλλά και ενέργειες για να γίνει ένα βήμα μπροστά και ταυτόχρονα να πηγαίνουμε δύο βήματα πίσω με τις απρόβλεπτες και δυσάρεστες αυτές καταστάσεις που δημιουργούνται στο κατ’ εξοχήν ιστορικό και οικονομικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, την πλατεία Αριστοτέλους».

Όπως επισημαίνει, «αυτό που προέχει την παρούσα κρίσιμη στιγμή είναι να ενεργήσουν άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς προκειμένου να δοθεί διαχρονική, σταθερή και βιώσιμη λύση για όλα τα προβλήματα και τις παθογένειες που συναντώνται στην περιοχή. Θα πρέπει ο κάθε εμπλεκόμενος να αναλάβει να διευθετήσει τα θέματα που του αναλογούν χωρίς να επιρρίπτονται συνεχώς αλλού οι ευθύνες και χωρίς να υπάρχουν αλληλοκατηγορίες που δεν έχουν τίποτα ουσιαστικό να προσφέρουν».

Η Ομοσπονδία καλεί τους αρμόδιους φορείς να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση επίλυση του θέματος των κατασκηνωτών, «αλλά και τη γενικότερη εκκαθάριση της πλατείας Αριστοτέλους από τις συμμορίες λαθρεμπόρων και ατόμων με παραβατική συμπεριφορά».

Ζητεί, επίσης, «να διατηρηθεί η περιοχή σε μια αξιοπρεπή κατάσταση για την ιστορία της και την σημαντικότητά της για όλες τις πτυχές της καθημερινής ζωής στη Θεσσαλονίκη».

Οι επαγγελματίες και έμποροι της πόλης δηλώνουν πρόθυμοι να συζητήσουν σε βάθος τα συγκεκριμένα θέματα, «γιατί όχι και με την παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε μια κοινή σύσκεψη, να προτείνουμε λύσεις, αλλά και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για να ανακτήσει το ιστορικό κέντρο και η ευρύτερη περιοχή την αίγλη του παρελθόντος και τον πολυσχιδή ρόλο που διαδραματίζει για την κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική ανάπτυξη της πόλης μας».