Skip to main content

Ογδόντα χιλιάδες θεατές στις εκδηλώσεις του Κέντρου Πολιτισμού της ΠΚΜ

Θετικός ο απολογισμός έργου και δράσεων του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας για το 2019, με 170 εκδηλώσεις, από τις οποίες 130 δωρεάν.

Ογδόντα χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν πέρσι τις ουκ ολίγες εκδηλώσεις του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν δωρεάν για τους πολίτες και έγιναν και στους επτά νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε έναν απολογισμό του έργου του για το 2019, το Κέντρο Πολιτισμού επισημαίνει ότι διοργανώθηκαν 170 εκδηλώσεις, από τις οποίες οι 130 με ελεύθερη είσοδο. Οι 18 ήταν μεγάλες παραγωγές του ίδιου του Κέντρου, ενώ ήδη έχει καθιερώσει έναν εξαιρετικά σημαντικό πολιτιστικό θεσμό για την καλοκαιρινή Θεσσαλονίκη, το Φεστιβάλ Επταπυργίου, που πέρσι, πρώτη χρονιά συγκέντρωσε χιλιάδες πολιτών.

Στα αξιομνημόνευτα του απολογισμού είναι η δράση «Βαλιτσάκι της Αγάπης», με πάνω από 20 στάσεις σε νοσοκομεία, γηροκομεία και ιδρύματα, ενώ πέρσι πραγματοποιήθηκε και η αποστολή στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, με τη συμμετοχή του Κέντρου στο Διεθνές Φεστιβάλ Όπερας, με 50 καλλιτέχνες.

Συνολικά πέρσι το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνεργάστηκε με 850 καλλιτέχνες, το 95% των οποίων προέρχονται από την Κεντρική Μακεδονία.

Ανάμεσα στα άλλα, το Κέντρο διοργάνωσε πολλές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παιδικά φεστιβάλ, φιλοσοφικά σεμινάρια, διαλέξεις, κουκλοθέατρο, παραστάσεις stand up comedy και βιβλιοπαρουσιάσεις, στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» και σε άλλους χώρους και θέατρα της Κεντρικής Μακεδονίας.

«'Ο Πολιτισμός μας αγκαλιάζει όλους', αυτό είναι το σύνθημα πάνω στο οποίο χτίζουμε τη στρατηγική και τους στόχους μας τα τελευταία χρόνια. Φιλοσοφία μας είναι στον πολιτισμό να έχουν πρόσβαση όλες οι κοινωνικές ομάδες, σε αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε. Δημιουργούμε λοιπόν ποιοτικές πολιτιστικές δράσεις, με ελεύθερη είσοδο ή με πολύ χαμηλό εισιτήριο και συχνά υιοθετούμε ένα φιλανθρωπικό σκοπό. Προσπαθούμε να αγκαλιάσουμε όλες τις μορφές τέχνης, από την όπερα μέχρι το καλό λαϊκό ελληνικό τραγούδι και από το θέατρο σκιών μέχρι τη βυζαντινή μουσική. Βασικός στόχος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παραμένει η ανάδειξη του πολιτιστικού δυναμικού της Περιφέρειάς μας, δίνοντας βήμα σε νέους καλλιτέχνες και σε πρωτοποριακές καλλιτεχνικές προτάσεις.  Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας λειτουργεί όμως και ως φορέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης  διοργανώνοντας μέσα στο 2019 πολλές φιλανθρωπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις που στήριξαν με τρόφιμα ή με χρήματα μεταξύ άλλων: Ιδρύματα, Κοινωνικά Παντοπωλεία Δήμων, την Αρωγή  Θεσσαλονίκης, την Εύνοια, το Ορφανοτροφείο Μέλισσα, το Άσυλο του Παιδιού, το Ελληνικό Παιδικό Χωριό Φιλύρου, το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου», τονίζει η πρόεδρος του Κέντρου, Άννα Μυκωνίου.