Skip to main content

Οι 28 Θεσσαλονικείς στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Σημαντική εκπροσώπηση έχει στη νέα κεντρική επιτροπή του ενιαίου κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ η Θεσσαλονίκη, καθώς 28 πρόσωπα μετέχουν στο συγκεκριμένο όργανο, όπως προέκυψε από τις εργασίες της Πανελλαδικής Σ

Του Δημήτρη Κούρου

Σημαντική εκπροσώπηση έχει στη νέα κεντρική επιτροπή του ενιαίου κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ η Θεσσαλονίκη. Συνολικά 28 πρόσωπα μετέχουν στο συγκεκριμένο όργανο, όπως προέκυψε από τις εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης.

Με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αριθμεί πλέον περισσότερα από 1.600 ενεργά μέλη στην Α' περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, σε τοπικό επίπεδο προετοιμάζεται η λειτουργία συντονιστικού οργάνου που θα σχεδιάζει τις δράσεις τοπικών και κλαδικών επιτροπών και θα συντονίζει παράλληλα και τις παρεμβάσεις των τοπικών βουλευτών. Στόχος είναι η καλύτερη οργάνωση των δράσεων, ώστε να συνδυάζονται και να έχουν την επιθυμητή από το κόμμα απήχηση. Να μην είναι δηλαδή αποσπασματικές, αλλά να εντάσσονται σε ένα ενιαίο πλαίσιο.

Το συγκεκριμένο όργανο θα προχωρήσει και τις διαδικασίες για τη συγκρότηση της νέας νομαρχιακής επιτροπής που θα λειτουργεί πλέον όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει ενιαίο κόμμα, δηλαδή την επόμενη άνοιξη.

Τα πρόσωπα της Θεσσαλονίκης στη νέα κεντρική επιτροπή, που εκλέχθηκαν από το «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο» (δηλαδή την πλειοψηφία) είναι: Χρήστος Λάσκος, Γιώργος Θεοδωρόπουλος, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Τάσος Κουράκης, Αλέξης Μπένος, Θοδωρής Ζδούκος, Νίκος Σαμανίδης, Λευτέρης Αρβανίτης, Εύη Αχτσιόγλου, Μίλτος Οικονόμου, Νίκος Νούλας, Ρία Καλφακάκου, Μαρουλία Μπούρου, Κώστας Αμπατζάς, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, Ιφιγένεια Καμτσίδου, Στρατής Πλωμαρίτης.

Από την «Αριστερή Πλατφόρμα», δηλαδή την πλευρά της μειοψηφίας εκλέχθηκαν οι: Τάσος Κανταράς, Λίτσα Αμανατίδου, Γιάννης Αμανατίδης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Γιάννα Γαϊτάνη, Χριστίνα Σουλτανίδου, Κική Σταματογιάννη, Θόδωρος Αζούδης, Δημήτρης Ταλαίπωρος.

Οι άλλοι δύο είναι ο Μάνος Κατριβάνος, που προέρχεται από τους «Ενεργούς Πολίτες» του Μανώλη Γλέζου και ο Νίκος Θωμάς, που προέρχεται από την ΚΕΔΑ του Γιάννη Θεωνά. Οι δυο συγκεκριμένες συνιστώσες έχουν εκφράσει επιφυλάξεις στη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα.