Skip to main content

Οι αρχηγοί στη Δ.Ε.Θ.: Η επόμενη μέρα

Ικανοποίηση σε Ρηγίλλης και Ιπποκράτους αλλά... υπάρχει ακόμη δρόμος...!
Ικανοποίηση για τις εμφανίσεις των αρχηγών στη ΔΕΘ επικρατεί στα κομματικά επιτελεία, καθώς όπψς εκτιμούν και οι δύο, στο κορυφαίο ελληνικό οικονομικό φόρουμ της Θεσσαλονίκης, τους δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουν με σαφήνεια τις θέσεις τους για την οικονομία.
Στο κυβερνητικό στρατόπεδο επιμένουν ότι ο Κώστας Καραμανλής σήκωσε ψηλά τον πήχη της προεκλογικής αντιπαράθεσης προτάσσοντας σκληρά (πάγωμα μισθών, περικοπή δαπανών, συμμάζεμα του δημοσίου τομέα, πάταξη φοροδιαφυγής και "δεξιά" μέτρα (περιορισμός των διαδηλώσεων, του πανεπιστημιακού ασύλου, εμπέδωση της δημόσιας ασφάλειας).
Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου επιχείρησε να απαντήσει σε όσους του προσάπτουν έλλειψη συγκεκριμένων θέσεων και "κυβερνησιμότητας". Για το λόγο αυτό προχώρησε σε παράθεση πιο απτού οικονομικού προγράμματος, με μέτρα και φιλόδοξες προσεγγίσεις.
Την εβδομάδα που αρχίζει σήμερα το βάρος θα πέσει στο περίφημο "Ντιμπέιτ", στο οποίο πολλά βασίζουν οι της Ν.Δ. Θεωρούν ότι ο Κ. Καραμανλής έχει τη δυνατότητα στην τηλεοπτική αυτή αναμέτρηση να κάνει τη διαφορά, προτάσσοντας τα πλεονεκτήματά του τα οποία παραπέμπουν σε έναν συγκροτημένο πολιτικό.
Στο ΠΑΣΟΚ επιμένουν σε ένα πιο ελεύθερο στήσιμο (να μπορεί για παράδειγμα να απευθύνεται ο ένας πολιτικός στον άλλον), θεωρώντας ότι εκεί έχουν πλεονέκτημα.  Τα τεχνικά ζητήματα θα συζητηθούν σήμερα στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής.