Skip to main content

Oι αντιφάσεις της ομιλίας του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

Η περίπτωση του Τσίπρα επιβεβαιώνει την διαπίστωση, ότι στις πολιτικές ομιλίες δεν έχει την μεγαλύτερη σημασία τι θα πεις, αλλά πώς θα το πεις.

Η περίπτωση του Τσίπρα επιβεβαιώνει την διαπίστωση, ότι στις πολιτικές ομιλίες δεν έχει την μεγαλύτερη σημασία τι θα πεις, αλλά πώς θα το πεις. Την ίδια ικανότητα φαίνεται πως έχουν και οι λογογράφοι του. Η προχθεσινή του ομιλία στην Θεσσαλονίκη ήταν χωρίς ειρμό, με τη μια φράση να αναιρεί την άλλη.

«Εμείς που αγωνιζόμαστε για την Ελλάδα των πολλών, θέλουμε να ενώσουμε όλους τους Έλληνες», είπε. Πώς γίνεται να επιδιώκεται η ενότητα όλων, ενώ λέει ότι αγωνίζεται μόνον για τους πολλούς εναντίον των λίγων; Η μόνη περίπτωση για να ενώσει όλους τους Έλληνες, είναι να φτωχοποιήσει και τους υπόλοιπους, ώστε σύμπαντες να αποτελούμε τους πολλούς… άνευ ολίγων!

Ο πρωθυπουργός, στηλίτευσε ρατσιστικές αντιδράσεις και σχόλια, όπως είπε, αναφορικά με τη συμμετοχή Ρομά στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «τους καλωσορίζουμε, δεν υπάρχουν στην Ελλάδα πολίτες δεύτερης κατηγορίας». Πώς γίνεται να μη υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, όταν ο ίδιος θεωρεί πρώτη κατηγορία τους πολλούς και δεύτερη κατηγορία τους λίγους. [Πόσοι είναι οι πολλοί και πόσοι οι λίγοι, θα φανεί την Κυριακή].

Και υπενθυμίζω, ποια γνώμη έχει ο πρωθυπουργός για τα εκατομμύρια των Ελλήνων πατριωτών, που αντιδρούν -και θα αντιδρούν- στην επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών: «Θα χάσουν σίγουρα οι πατριδοκάπηλοι και οι έμποροι του έθνους». Το 70% του ελληνικού λαού είναι πατριδοκάπηλοι και έμποροι του έθνους. Πέραν του ότι ένας μαρξιστής δεν αναγνωρίζει ύπαρξη έθνους, είναι και πρωτοφανές ένας πρωθυπουργός να βρίζει τόσο σκαιά τον λαό.

Και βέβαια, έξι συλλήψεις και περίπου 30 προσαγωγές είναι ο απολογισμός από τις εντάσεις που σημειώθηκαν έξω από το Λιμάνι Θεσσαλονίκης, όπου μίλησε ο πρωθυπουργός. Ο οποίος, αντιδημοκρατικά, δεν ανέχεται να ακούει διαφορετική φωνή από την δική του και των συντρόφων του. Έτσι εννοεί την δημοκρατία. Με σφραγισμένα στόματα, κλειστά μάτια και βουλωμένα αυτιά.

Δείτε, πώς ενεργούν οι σοβαρές χώρες και οι πατριώτες πολιτικοί. Τρεις Τούρκοι ψαράδες τραυματίστηκαν και πέντε άλλοι τέθηκαν υπό κράτηση, όταν η ρουμανική ακτοφυλακή άνοιξε πυρ ενάντια σε βάρκα που φέρεται να αλιεύει παράνομα στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με τη ρουμανική συνοριακή αστυνομία. Η Τουρκία αναμένεται να υποβάλει αίτηση στη Ρουμανία για την απέλαση των οκτώ αλιέων, οι οποίοι βρίσκονται τώρα στη ρουμανική πόλη της Κωνστάντζα.

Η αλβανοποίηση των Σκοπίων προχωρεί. Ο νέος πρόεδρος των Σκοπίων υπέγραψε το νόμο για τις γλώσσες, σύμφωνα με τον οποίο η αλβανική γλώσσα είναι τώρα η δεύτερη επίσημη γλώσσα στη χώρα. Με ικανοποίηση βέβαια είδε η αλβανική κοινότητα την υπογραφή του. [Ο Πενταρόφσκι, υπέγραψε συνολικά 21 διατάγματα τα οποία δεν είχαν γίνει αποδεκτά από τον πρώην πρόεδρο των Σκοπίων, Γκιόργε Ιβάνοφ].

Έχει κι άλλο… Ο Στέβο Πενταρόφσκι, διόρισε επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών έναν ανώτερο υπάλληλο αλβανικής καταγωγής. Πρόκειται για τον Έρολντ Μουσλίου, ο οποίος εργάζεται στη Διεύθυνση Ασφάλειας και Αντικατασκοπείας. Πηγές αναφέρουν ότι είναι πρόταση του αλβανικού κόμματος «Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση» - DUI.

Και να μη ξεχνιόμαστε. Θα διατεθούν 12 λεωφορεία από την Προύσα και συνολικά 30 από την Τουρκία, για ψηφοφόρους της Θράκης. Οι τουρκόφρονες ζητούν η συμμετοχή να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.