Skip to main content

Οι Βούλγαροι «ανατρέπουν» πάλι τον αγωγό του Μπουργκάς

Τι δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, βάζοντας «φωτιά» στους σχεδιασμούς της επόμενης μέρας.
Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς Αλεξανδρούπολης, η οποία θα εκπονηθεί από το υπουργείο περιβάλλοντος της Βουλγαρίας θα καθορίσει τη συμμετοχή της χώρας στο έργο, ανακοίνωσε χτες ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, κ. Μπόικο Μπορίσοβ, διευκρινίζοντας πως η μελέτη θα είναι έτοιμη μετά από 18 μήνες.

Εάν το υπουργείο δεν επιβεβαιώσει πως το έργο ανταποκρίνεται στα πρότυπα του κράτους τότε αυτό «πρακτικά είναι ασύμφορο για τη Βουλγαρία», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μπορίσοβ, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει πρόνοια για την ακύρωση της συμφωνίας για τον αγωγό «επειδή έχει υπογραφεί μεταξύ Βουλγαρίας Ελλάδας και Ρωσίας μέσω των εταιρειών που αυτές έστειλαν».

Όπως μεταδίδει από τη Σόφια το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι όροι της αναφερόμενης συμφωνίας θα δημοσιοποιηθούν, προκειμένου οι πολίτες να διαμορφώσουν άποψη για το περιεχόμενο των όρων της, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης της Βουλγαρίας από την υλοποίησή της. Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός τονίζει ότι οι όροι της συμφωνίας εξυπηρετούν τα συμφέροντα μόνο των δύο άλλων χωρών που συμμετέχουν στην υλοποίησή της, δηλαδή της Ρωσίας και της Ελλάδας.