Skip to main content

Οι εκλογές επιβαρύνουν σοβαρά την οικονομία της χώρας

Ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Δυτικής Μακεδονίας ζητεί ειδικά μέτρα για μεταποίηση και Δυτική Μακεδονία.
Οι εκλογές επιβαρύνουν σοβαρά την εθνική οικονομία και γι΄ αυτό η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει θα πρέπει να κατοχυρώσει συνταγματικά  τη διεξαγωγή τους κάθε τέσσερα χρόνια, σε συγκεκριμένη ημερομηνία, που θα είναι πάντα ίδια. Την πρόταση αυτή καταθέτει o Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Δυτικής Μακεδονίας κ. Δημήτρης Χαλάτσογλου προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις από το βήμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας Voria.gr, επισημαίνοντας ότι οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου έχουν «παγώσει» πολλά σημαντικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, πολλές από τις οποίες βρίσκονται στο «κόκκινο».

Θεωρεί ότι το timing διεξαγωγής των εκλογών εν μέσω κρίσης ήταν άκρως ακατάλληλο και «δημιουργεί την εντύπωση ότι οι πολιτικοί μόνο το κομματικό συμφέρον υπολογίζουν και όχι της οικονομίας και της χώρας».

Προτεραιότητα κατεπείγουσας μορφής για τη νέα κυβέρνηση θεωρεί ότι πρέπει να είναι η εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας και η στήριξη της επιχειρηματικότητας, λαμβάνοντας όμως ειδικά μέτρα για τη μεταποίηση, που απασχολεί και το μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων και πλήττεται σοβαρά.

Εύχεται  να προκύψει αυτοδύναμη  κυβέρνηση και να μη χρειαστεί επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας γιατί πιστεύει ότι αυτή η πολιτική αστάθεια θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία. «Εν μέσω κρίσης, που δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει και τι περαιτέρω παρενέργειες θα προκαλέσει, επιβάλλεται τουλάχιστον να υπάρχει πολιτική σταθερότητα», τονίζει κατηγορηματικά ο κ. Χαλάτσογλου.

Πάντως ο κ. Χαλάτσογλου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον κλάδο της μεταποίησης, ζητώντας να ληφθούν ειδικά μέτρα για τον κλάδο, δεδομένου ότι το 80% περίπου των επιχειρήσεων της περιοχής βρίσκονται στο «κόκκινο».

Εκφράζει την έντονη ανησυχία του, υποστηρίζοντας ότι αν  δεν ληφθούν ειδικά μέτρα για τον κλάδο  και την περιοχή, αρκετές επιχειρήσεις κυρίως εντάσεως εργασίας πιθανόν να οδηγηθούν σε κλείσιμο. Στο «κόκκινο» θεωρεί ότι βρίσκεται ο κλάδος της γούνας, οι επιχειρήσεις επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων, τα μάρμαρα και oi μεταλλικές κατασκευές. Η περιοχή επισημαίνει ότι είναι βεβαρημένη και με ανεργία, η οποία καλπάζει.  Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε και  εξαιρώντας τη ΔΕΗ αναφέρει ότι η ανεργία στην  Κοζάνη είναι 12-13%, στα Γρεβενά και στην Καστοριά προσεγγίζει το 25% και στη Φλώρινα το 22%.