Skip to main content

Οι επαφές της Διαμαντοπούλου στις Βρυξέλλες

Στο πλαίσιο του συμβουλίου υπουργών Παιδείας στις Βρυξέλλες η Άννα Διαμαντοπούλου είχε επαφές για θέματα εκπαίδευσης.
Στο πλαίσιο του συμβουλίου υπουργών Παιδείας στις Βρυξέλλες η Άννα Διαμαντοπούλου είχε επαφές για θέματα εκπαίδευσης. «Κάθε χώρα, όπως έχει την υποχρέωση να τηρεί Ευρωπαϊκές επιταγές, έτσι έχει και το δικαίωμα για πρωτοβουλίες στη διαμόρφωση πολιτικών. Έκανα πολλές συναντήσεις, όπου συζητήθηκε και συμφωνήθηκε η ανάγκη για πρωτοβουλίες που αφορούν στην παρακολούθηση και τον έλεγχο των δομών κατάρτισης και εκπαίδευσης πάντα με γνώμονα την ποιότητα».

Συγκεκριμένα η υπουργός είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου, Σουηδό Υπουργό Παιδείας, με τον επόμενο Πρόεδρο του Συμβουλίου Παιδείας κ. Pujol, καθώς και με τον Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Παιδείας, Maros Sefcovic.

Στο συμβούλιο συζητήθηκαν θέματα που άπτονται σε ζητήματα αξιοπιστίας του έλεγχου σε θέματα ποιότητας στη μεταλυκειακή εκπαίδευση, αλλά και πιθανοί τρόποι προώθησης αμοιβαίας συνεργασίας. Όλοι συμφώνησαν για τη σοβαρότητα του θέματος και ότι πρέπει να προωθηθεί η συνεργασία σε θέματα έλεγχου και αξιολόγησης των δομών εκπαίδευσης και κατάρτισης καθώς και στην αυθεντικότητα της πιστοποίησης.

Κατά τη διάρκεια της επερχομένης ισπανικής προεδρίας θα αναληφθεί πρωτοβουλία για αυτήν τη συνεργασία.