Skip to main content

Οι επιλογές του κ. Γ. Παπανδρέου

Η διαχείριση της κοινωνικής αναταραχής που προκαλούν ήδη τα σκληρά μέτρα που επιβάλλουν στη χώρα το ΔΝΤ και η Ευρωζώνη απασχολούν αυτή την ώρα το άτυπο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει στο γραφείο
Η διαχείριση της κοινωνικής αναταραχής που προκαλούν ήδη τα σκληρά μέτρα που επιβάλλουν στη χώρα το ΔΝΤ και η Ευρωζώνη απασχολούν αυτή την ώρα το άτυπο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, υπό τον κ. Γ. Παπανδρέου. Ο τελευταίος, σε μια προσπάθεια να «σώσει την παρτίδα», ύψωσε τους τόνους σήμερα το πρωί, μιλώντας στο Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού», όμως όλες οι έως τώρα ενδείξεις συνηγορούν υπέρ της άποψης των μαζικών αναταράξεων, που φοβίζουν την κυβέρνηση.

Το ενδεχόμενο ενός επικείμενου ανασχηματισμού, που σκοπό θα έχει να μετριάσει τη δυσαρέσκεια με την αποπομπή προσώπων στα οποία θα χρεωθεί η ευθύνη για ατυχείς χειρισμούς, είναι μια προοπτική. Ήδη, υπάρχουν ορισμένοι υπουργοί οι οποίοι εμφανίζονται και ως ...εθελοντές προς αποχώρηση. Το θέμα όμως δεν μπορεί να σταματήσει εκεί. Αυτή την ώρα το άτυπο συμβούλιο τελειώνει και ο πρωθυπουργός κατευθύνεται προς το Μέγαρο Μαξίμου.