Skip to main content

Οι κόποι και οι θυσίες θα πιάσουν τόπο, δεσμεύεται ο Γ. Παπανδρέου

Δεν θα πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού, δεσμεύεται με δήλωσή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενώ παράλληλα απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση ότι θα βάλει τέλος σ
«Δεν θα πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού», δεσμεύεται με δήλωσή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «θα δώσουμε όλοι μαζί έναν μεγάλο αγώνα για να αλλάξουμε τη χώρα μας» .

«Πρώτο μας μέλημα είναι να σώσουμε την οικονομία μας. Είναι το πρώτο και απαραίτητο βήμα για να προχωρήσουμε στο μέλλον», τονίζει ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι δεν θα ανεχθεί «να βαφτίζονται δικαιοσύνη η σκανδαλώδης εύνοια, κεκτημένα τα προνόμια των λίγων και των συντεχνιών, δικαίωμα η περιφρόνηση του κοινωνικού συνόλου, πολιτισμός ο προκλητικός πλουτισμός, επιχειρηματικότητα το παρασιτικό κέρδος, μαγκιά η ασυλία και η φοροδιαφυγή» .

Ο πρωθυπουργός δεσμεύεται ότι «ο αγώνας μας για τη χώρα θα είναι διαρκής» και δηλώνει αποφασισμένος να συγκρουστεί με τα βαθύτερα αίτια που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση.

«Καταβάλλουμε ως λαός βαρύ τίμημα για τις εγκληματικές επιλογές των προηγούμενων ετών. Αναγκαστήκαμε να λάβουμε αποφάσεις επώδυνες, που αδικούν πολλούς συμπολίτες μας. Αλλά θα ήταν ακόμη πιο άδικο να αφήσουμε τη χώρα μας ανυπεράσπιστη στις ορέξεις των κερδοσκόπων, αδύναμη να καταβάλει μισθούς και συντάξεις και να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της», αναφέρει.

Ο πρωθυπουργός σημειώνει πως η Ελλάδα γίνεται ξανά συνδιαμορφωτής των εξελίξεων που αφορούν την ίδια και την Ευρώπη και προσθέτει:

«Οι εταίροι μας αναγνωρίζουν τη βούλησή μας να διορθώσουμε τα του οίκου μας, αλλά αναγνωρίζουν επίσης πως η Ελλάδα δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί μόνη της στη μάχη κατά της διεθνούς κερδοσκοπίας».

Ο κ. Παπανδρέου καλεί σε συστράτευση όλους τους Έλληνες προκειμένου να κερδηθεί αυτή η μεγάλη μάχη και τονίζει ότι «όσο δύσκολο και αν είναι, είμαι βέβαιος ότι μπορούμε. Και θα τα καταφέρουμε».