Skip to main content

Οι «κουστουμάτοι» τρέχουν τώρα…

Παπούτσια, ρόπαλα, πέτρες και δακρυγόνα έπεφταν βροχή στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Όμως μετά το καφέ σκαρπίνι που εκτοξεύθηκε προς τον πρωθυπουργό, τα υπόλοιπα δεν ξάφνιασαν πολλούς. Της Μελίνας Κ
Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr

Παπούτσια, ρόπαλα, πέτρες και δακρυγόνα έπεφταν βροχή στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Όμως μετά το καφέ σκαρπίνι που εκτοξεύθηκε προς τον πρωθυπουργό, τα υπόλοιπα δεν  ξάφνιασαν πολλούς. Ούτε καν τον πρωθυπουργό που άλλαξε δρόμο γιατί κατά μήκος της Β. Όλγας – απ όπου θα περνούσε  για το Μακεδονία… Παλλάς –   τον περίμεναν πολλοί  θυμωμένοι και… παπουτσωμένοι!

Κι αν η υπόληψη του πρωθυπουργού δεν «χτυπήθηκε» από το υπόδημα του γιατρού-ακτιβιστή - επειδή δεν έπαιξε ούτε ένα πλάνο να τον βρίσκει κατακούτελα (!) - η εικόνα του προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών  Μίχαλου να τρέχει ανάμεσα στα… ΜΑΤ για να ξεφύγει από τους προπηλακισμούς των φορτηγατζήδων  «εγκαινιάζει» μια νέα σελίδα στην ζωη μας.

Ο διάλογος μεταξύ των κοινωνικών ομάδων – παρά τις εξαγγελίες της κυβερνησης του ΠΑΣΟΚ – δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος. Μερικές φορές δεν θα είναι ούτε καν διάλογος…  Το χειρότερο όμως αφορά στη Θεσσαλονίκη και στον εθνικό εκθεσιακό  μας φορέα.

Δικαίως ή αδίκως, γραφικοί ή… ταραγμένοι – όπως χαρακτήρισε ο Τηλέμαχος  Χυτήρης τον ακτινολόγο –  θύματα του ΔΝΤ κι άλλοι θα μας «τιμούν» για να εκφράζουν την οργή και την αντίθεση τους σε πολιτικές και αντεργατικές αποφάσεις. Όμως, οι θεσσαλονικείς  ακόμη θέλουν την ΔΕΘ ως πανηγύρι και όχι πεδίο αντιπαράθεσης πολιτικών,  διότι τελικά «παπούτσι από τον τόπο σου κι ας είναι μπαλωμένο…»