Skip to main content

Οι κρίσιμοι διάλογοι του κλιμακίου της ΕΕ με τους υπουργούς και τα στελέχη τους

Τέλος στη μετρολογία των ημερών επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση, η οποία από χθες το μεσημέρι έχει επιδοθεί σε ένα επικοινωνιακό μπαράζ, θέλοντας να πείσει ότι «στο αναθεωρημένο ΠΣΑ δεν προβλέπεται καν
Τέλος στη μετρολογία των ημερών επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση, η οποία από χθες το μεσημέρι έχει επιδοθεί σε ένα επικοινωνιακό μπαράζ, θέλοντας να πείσει ότι «στο αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας κι Ανάπτυξης δεν προβλέπεται κανένα νέο μέτρο, σε σχέση με τον Προϋπολογισμό του 2010».

Οι πληροφορίες της Voria.gr, όμως επιμένουν ότι τα μέλη του κοινοτικού κλιμακίου επέμεναν και τελικώς κατόρθωσαν να «περάσουν» την ποσοτικοποίηση των μέτρων, καθώς κι ένα πιο σαφές χρονοδιάγραμμά τους. Συγκεκριμένα, λέγεται ότι μια από τις βασικές παρατηρήσεις τους ήταν ότι στις περισσότερες από τις προβλέψεις του ΠΣΑ δεν υπάρχει αναφορά στο πότε θα υλοποιηθούν και στο πόσο θα αποδώσουν. Γι΄ αυτό κι επέβαλλαν την κρίσιμη αυτή «λεπτομέρεια», όπου το έκριναν σκόπιμο κι απαραίτητο.

Άλλες πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν πως ιδιαίτερη έμφαση κατά τις δύο πρώτες μέρες παραμονής του κλιμακίου στην χώρα μας δόθηκε στο κομμάτι των θεσμικών αλλαγών. Η ΕΕ, δια των εκπροσώπων της, ζήτησε να γίνουν πιο συγκεκριμένες, σε ό,τι αφορά στο περιεχόμενό τους (πχ για το ασφαλιστικό κι όχι μόνο). Όπως επανέλαβαν αρκετές φορές, κατά τη διάρκεια των συναντήσεών τους με τους Έλληνες υπουργούς, αλλά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, μόνο έτσι θα καταστεί δυνατή η μείωση του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, που θεωρείται και είναι ένα από τα βασικά ζητούμενα.

Τέλος, πράγματι, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο κομμάτι της έλλειψης ρευστότητας από την αγορά, η οποία «χτυπάει υπογείως» κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια. Και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ζήτσαν την αύξηση της πιστωτικής επέκτασης από το 4%, που θα κλείσει φέτος, στο 10% του χρόνου...