Skip to main content

Οι οφειλές του δημοσίου «πιέζουν» το Πόρτο Καρράς

Στις οφειλές του δημοσίου ύψους 41 εκατ. ευρώ αποδίδει η Τεχνική Ολυμπιακή την καθυστέρηση στην καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών του Νοεμβρίου στο προσωπικό του Πόρτο Καρράς.
Στην παρατεταμένη αδυναμία του ελληνικού δημοσίου να καταβάλει τα οφειλόμενα ποσά προς την Τεχνική Ολυμπιακή, που ανέρχονται σε 41 εκατ. ευρώ αποδίδει η διοίκηση της εταιρίας την καθυστέρηση στην καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών του Νοεμβρίου στο προσωπικό του Πόρτο Καρράς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Τεχνικής Ολυμπιακής, το δημόσιο αδυνατεί να καταβάλλει οφειλόμενα ποσά για εκτελεσθείσες και πιστοποιηθείσες εργασίες δημοσίων έργων, τελεσίδικες - αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, εγκεκριμένα και ολοκληρωθέντα επιχορηγούμενα επενδυτικά τουριστικά προγράμματα και επιστροφή ΦΠΑ αυτών κλπ, με αποτέλεσμα το οφειλόμενο ποσό να υπερβαίνει τα 41 εκατ. ευρώ. Στο ποσό αυτό προστίθεται και ποσό ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, από οφειλές τουριστικών πρακτόρων προς τα ξενοδοχεία του Πόρτο Καρράς.

Λόγω της παραπάνω αδυναμίας είσπραξης των οφειλομένων παρατηρήθηκε ολιγοήμερη καθυστέρηση στην καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών του Νοεμβρίου σε προσωπικό του Πόρτο Καρράς, η οποία προβλέπεται να τακτοποιηθεί από την προσεχή Δευτέρα, αναφέρει η ανακοίνωση.

Επισημαίνεται, ακόμη, ότι στην αρνητική αυτή εξέλιξη, συνέβαλαν και οι συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης στους τομείς του τουρισμού και των κατασκευών δημοσίων και ιδιωτικών έργων με τους οποίους κυρίως ασχολείται ο όμιλος.