Skip to main content

Oι «παρέες» του ΠΑΣΟΚ!

Ενόψει της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Τετάρτη, η Voria.gr «χαρτογραφεί» τις ομάδες των...ανεξέλεγκτων του κυβερνώντος κόμματος.
Του Σπύρου Νάννου

Πολλά γράφονται, πολλά ακούγονται, ωστόσο θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη. Η Voria.gr σήμερα αποκαλύπτει τις παρέες του κόμματος, όπως αυτές έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους στους διαδρόμους της Βουλής, αλλά και στα γεύματα που γίνονται καθημερινά εκτός Κοινοβουλίου και δείχνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό το κλίμα που θα επικρατήσει στην αίθουσα Γερουσίας.

Πιο συγκεκριμένα, εδώ και ημέρες, η Voria.gr έχει επισημάνει ιδιαίτερα πως στο ΠΑΣΟΚ δρα μια συγκεκριμένη ομάδα που δεν μπορεί να ελεγχθεί. Και αυτό επειδή κυριαρχούν πολλές «γραμμές» που μπλέκονται και τα πρόσωπα που την απαρτίζουν είναι έτοιμα για όλα, όπως άλλωστε δηλώνουν στους δημοσιογράφους όταν τους ρωτούν σχετικά με τη στάση που θα κρατήσουν σε κρίσιμα νομοσχέδια που έρχονται προς ψήφιση στη Βουλή.

Όσον αφορά το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, γνωρίζει πολύ καλά ποιοι είναι οι… επίφοβοι, αφού παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις κινήσεις τους, όπως αυτές καταγράφονται είτε με την μορφή των… ερωτήσεων προς τους υπουργούς είτε με τις επιθέσεις προς τα μέλη του υπουργικού συμβουλίο, όταν έρχονται στα ΚΤΕ!

Ειδικότερα την ανεξέλεγκτη ομάδα του ΠΑΣΟΚ απαρτίζουν περίπου 20 βουλευτές οι οποίοι είναι οι εξής:

  • Γιάννης Δριβελέγκας, Βασίλης Τόγιας, Χρύσα Αράπογλου: Οι συγκεκριμένοι βουλευτές που ανήκουν στην γενιά του… 2004 συναντιούνται συχνά και εκφράζουν προβληματισμούς και απόψεις για το τι συμβαίνει σήμερα στην κυβέρνηση.
  • Πάνος Κουρουπλής, Τάσος Σιδηρόπουλος, Ηλίας Θεοδωρίδης, Παύλος Στασινός: Μπορεί να ανήκουν στο λεγόμενο ως προεδρικό μπλοκ, ωστόσο πολλές φορές έχουν βάλει τις υπογραφές τους κάτω από ερωτήσεις που έχουν ως απώτερο στόχο τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου.
  • Πάρης Κουκουλόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Μιχάλης Κατρίνης, Νίκος Σαλαγιάννης, Σούλα Μερεντίτη: Ένα κράμα από… βενιζελικούς, προεδρικούς και «γεννηματικούς» πρωταγωνιστούν κάθε φορά που ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου περνάει από το ΚΤΕ και εκφράζουν ιδιαίτερους προβληματισμούς.
  • Γιώργος Φλωρίδης, Νάσος Αλευράς, Κώστας Καρτάλης: Ανήκουν στο λεγόμενο ως εκσυγχρονιστικό μπλοκ και όλοι γνωρίζουν πως ότι και να κάνουν, έχει τις περισσότερες φορές σφραγίδα Κώστα Σημίτη.
  • Βάσω Παπανδρέου, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Κώστας Γείτονας, Θανάσης Τσούρας: Ανήκουν στην γενιά των «παλιών» και ήδη απασχολούν ιδιαίτερα για πολλούς λόγους τον Γιώργο Παπανδρέου.

Να σημειωθεί τέλος πως αυτή την ομάδα προσπαθεί να την βάλει σε «καλούπι» το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με εντολή του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και βεβαίως ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλης Καρχιμάκης, που έχει πρωταγωνιστικό πλέον ρόλο, όταν συνεδριάζουν τα όργανα της κυβέρνησης (π.χ. Διαθεσμικό). Εξάλλου, οι συναντήσεις είναι πολλές, καθώς την πόρτα του Βασίλη Έξαρχου περνούν καθημερινά αρκετοί βουλευτές, ιδιαίτερα μετά την συζήτηση για τον προϋπολογισμό, καθώς όλοι θυμούνται πως πολλοί διαμήνυσαν πως θα είναι ίσως η τελευταία φορά που θα στηρίξουν την κυβέρνηση, εφόσον δεν αλλάξει πολιτική. Και μάλιστα, αυτό φάνηκε και στο σχέδιο νόμου για τις προστατευόμενες περιοχές που έφερε στο ΚΤΕ η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, με αρκετούς βουλευτές να αντιδρούν και να ανήκουν βεβαίως στην ανεξέλεγκτη ομάδα που αναφέρθηκε.