Skip to main content

Οι Πόντιοι αποκτούν ..στέγη!

Ένα επίμονο αίτημα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για απόκτηση ακινήτου, ώστε να στεγαστούν οι πολιτιστικές δραστηριότητες ικανοποιείται.
Ένα επίμονο αίτημα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για απόκτηση ακινήτου, ώστε να στεγαστούν οι πολιτιστικές  δραστηριότητες ικανοποιείται με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του υπουργού στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της 74ης ΔΕΘ, πραγματοποιήθηκε συνάντησή του με το ΔΣ της ΠΟΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας ο υπουργός παρέδωσε στον πρόεδρο της ΠΟΕ, κ. Γιώργο Παρχαρίδη έγγραφο παραχώρησης στην Ομοσπονδία, ενός διατηρητέου κτιρίου εντός του πρώην στρατοπέδου Κόδρα στην Καλαμαριά.

Πρόκειται για κτίσμα δομημένου εμβαδού 1.040 τμ με περιβάλλοντα ακάλυπτο χώρο 5.000 τμ περίπου.

Ο υπουργός ανέφερε: «Με μεγάλη χαρά και τελείως εκτός εκλογικού σχεδιασμού, γιατί αυτά έγιναν πολύ πριν ανακοινωθεί ο χρόνος των εκλογών, μπορώ να ανακοινώσω την παραχώρηση χρήσης στην Π.Ο.Ε. για πολιτιστικούς σκοπούς ενός δημοσίου ακινήτου, που βρίσκεται στην περιοχή πρώην στρατοπέδου Κόδρα στην Καλαμαριά. Ήταν, όπως μου εξήγησαν οι αγαπητοί φίλοι, όνειρο δεκαετιών και επομένως αυτό μου έδωσε τη δυνατότητα να έχω την τιμή επί των ημερών μου να προχωρήσω στις απαραίτητες διαδικασίες, κάνοντας τη χαρά μου ακόμη μεγαλύτερη».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ υπογράμμισε: «Με το οίκημα αυτό η ΠΟΕ θα διευκολυνθεί σημαντικά στην πραγματοποίηση των υψηλών στόχων που έχει βάλει. Σας διαβεβαιώ κύριε υπουργέ ότι η ΠΟΕ αποτελεί πολιτικό όργανο χωρίς καμία όμως κομματική εξάρτηση, γιατί συγκροτείται από στελέχη που προέρχονται από όλο το πολιτικό φάσμα".