Skip to main content

Οι Ρώσοι θέλουν να αγοράσουν ακίνητα στην Ελλάδα αλλά καταλήγουν στη Βουλγαρία

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ρώσοι στη χώρα μας τόσο με τη βίζα όσο και με το θεσμικό πλαίσιο, «διώχνουν» τους περισσότερους επενδυτές στη Βουλγαρία.

Υπάρχει σημαντικό ποσοστό Ρώσων επενδυτών που ενδιαφέρονται για αγορά ακινήτων -και όχι μόνο στη Χαλκιδική-  πολύ μεγαλύτερο από αυτούς που δείχνουν ανάλογο ενδιαφέρον για τη Βουλγαρία. Μόνο που στην πράξη οι επενδύσεις, σε παραθεριστικά κατά κανόνα θέρετρα, είναι περισσότερες στη Βουλγαρία παρά σ’ εμάς. Οι Ρώσοι εξακολουθούν, παρά τις κάποιες προσπάθειες που έγιναν, να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην Ελλάδα τόσο με τη βίζα όσο και με το θεσμικό πλαίσιο.

Απεναντίας, σύμφωνα με τη βουλγαρική ραδιοφωνία, μεγάλη είναι η αύξηση της ζήτησης ακινήτων στα παράλια της Βουλγαρίας από Ρώσους επενδυτές. Μόνο στον Πύργο, η αύξηση είναι της τάξης του 20 έως 30 %. «Θα μπορούσαμε να πούμε, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, ότι οι Ρώσοι πελάτες μας έχουν αμείωτο ενδιαφέρον», θα τονίσει η πρόεδρος των κτηματομεσιτών Βουλγαρίας κ. Ιβάνοβα και το ενδιαφέρον αυτό δικαιολογείται από την εκτεταμένη διαφημιστική προβολή, που έγινε σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη.

Αγοραστικό ενδιαφέρον υπάρχει και για τις περιοχές Σβέτι Βλας, Σάνι Μπίτς και Σωζόπολη. «Το σημαντικό», θα πει η κ. Ιβάνοβα, «είναι ότι υπάρχουν Ρώσοι που ενδιαφέρονται για αγορά ακινήτων όχι μόνο για την καλοκαιρινή περίοδο αλλά για μόνιμη διαμονή».