Skip to main content

Οι τελικές αλλαγές στους φορολογικούς συντελεστές

Δύο επιπλέον κλίμακες θα περιλαμβάνει τελικώς το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα δοθεί στη δημοσιότητα έως τις αρχές της επομένης εβδομάδας, το αργότερα, από το υπουργείο Οικονομικών.
Δύο επιπλέον κλίμακες θα περιλαμβάνει τελικώς το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα δοθεί στη δημοσιότητα έως τις αρχές της επομένης εβδομάδας, το αργότερα, από το υπουργείο Οικονομικών. Αυτό υποστήριζαν καλά ενημερωμένες πηγές, αργά χθες το βράδυ στη Voria.gr, διευκρινίζοντας ότι οι νέες κλίμακες θα αφορούν στα εισοδήματα από 45.000 ευρώ και πάνω. Η αρχική σκέψη έκανε λόγο για μια πολυδιάσπαση των συντελεστών, προκειμένου από τη μία το σύστημα να γίνει δικαιότερο για τις ασθενέστερες οικονομικά και κοινωνικά ομάδες κι από την άλλη να αυξηθεί η είσπραξη των εσόδων από τα υψηλά κλιμάκια, κυρίως, που είναι και το βασικό ζητούμενο. Γρήγορα, όμως, η ιδέα αυτή εγκαταλείφθηκε, καθώς θεωρήθηκε ότι έτσι το μόνο που τελικώς θα επιτευχθεί θα είναι προκληθεί σύγχυση στο σύστημα, κάτι το οποίο μόνο εμπλοκές θα δημιουργούσε.

Έτσι, αποφασίσθηκε όλα να μείνουν ως έχουν, αλλά να διαφοροποιηθεί η κατάσταση από τα ανώτερα εισοδήματα και πάνω. Την ίδια ώρα, στο οικονομικό επιτελείο δίνεται ένας αγώνας, προκειμένου έως τις αρχές της άλλης εβδομάδας και συγκεκριμένα έως την Τρίτη να ανακοινωθεί και η εισοδηματική πολιτική του 2010.

Τουλάχιστον αυτή είναι η εντολή που έχει δοθεί από το γραφείο του πρωθυπουργού, ενόψει της συμμετοχής του στην έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες στις 11 Φεβρουαρίου.