Skip to main content

Οι θεατρικές παραστάσεις της Θεσσαλονίκης

Δείτε ποιες παραστάσεις παίζονται στα θέατρα της πόλης αυτό το διάστημα.

Δεν Ακούω Δεν Βλέπω Δεν Μιλάω

Ένας τυφλός. Ένας κουφός. Ένας μουγγός. Είναι φίλοι, ζουν μαζί κι αντιμετωπίζουν από κοινού τις αντιξοότητες που δημιουργεί η καθημερινότητα και οι ειδικές τους δυνατότητες. Σ’ αυτή την μικρή Βαβέλ, σ’ αυτήν την εντελώς ασυνήθιστη συνύπαρξη, ο κάθε ήρωας έχει αναπτύξει τον δικό του κώδικα για να επικοινωνεί με τους άλλους. Και τα καταφέρνουν τόσο… όσο…  Κάποια στιγμή  μπαίνει στην ζωή τους μια κοπέλα γεμάτη δύναμη και αισιοδοξία, ένας άγγελος της αγάπης. Και όλα αλλάζουν ξανά!!!

Πρωταγωνιστούν οι Σπύρος Πούλης, Θανάσης Βισκαδουράκης και Σπύρος Σπαντίδας. Τον ρόλο της «καλής νεράιδας» παίζει η Δήμητρα Στογιάννη.

Στο Θέατρο Κήπου από τις 19 έως τις 20 Ιουλίου 2012, ώρα 21:15
Τιμές Εισιτηρίων: 18 ευρώ (κανονικό), 15 ευρώ (φοιτ. / μαθ.)

Ντροπής Πράγματα

H Μαρία Ανδρούτσου και ο Χρήστος Μπάτζιος, εκτίθενται ανεπανόρθωτα επί σκηνής, με αποκαλυπτικούς μονολόγους, καταστροφικούς διαλόγους, χορό, ανελέητη φαγωμάρα και τραγουδώντας live αγαπημένα τραγούδια, για να καταλήξουν ότι «στους δύο, ο δεύτερος δεν μπορεί…»

Πώς είναι η ζωή ενός αταίριαστου ζευγαριού σήμερα? Ποιος έχει τελικά το πάνω χέρι? Ποια είναι η σχέση των γυναικών με τη «στρογγυλή θεά»? Υπάρχουν γυναίκες με αντρικό μυαλό και το αντίθετο? Πόση ώρα πρέπει επιτέλους να διαρκούν τα προκαταρκτικά? Τι μας συμβουλεύει γνωστός σεξολόγος? Πώς αντιμετωπίζεται σωστά ο χωρισμός? Ποιος είναι ο νέος επαναστατικός τρόπος διαφήμισης προϊόντων? Ποιο είναι το μεγαλύτερο τεχνολογικό επίτευγμα του 2012?

Αυτά και άλλα τόσα καυτά ερωτήματα θα απαντηθούν χωρίς ντροπή, με αλήθεια, θάρρος, δύναμη, και με την ενεργό συμμετοχή του κοινού.

Στο Bungalow White, M. Aλεξάνδρου 10, Νέα Παραλία, την Πέμπτη 26 Ιουλίου στις 21:00

Όπερα του Ζητιάνου

Η Όπερα του ζητιάνου δεν είναι μια συνηθισμένη όπερα.  Είναι μια φτωχή όπερα ή μια όπερα για τους φτωχούς. Δεν πρωταγωνιστούν σ’ αυτή, όπως συμβαίνει στην ιταλική όπερα, τα μεγάλα ερωτικά πάθη και οι ευγενείς χαρακτήρες αλλά η ανάγκη, η διαφθορά, το χρήμα και ο υπόκοσμος. Οι ήρωες του έργου —ζητιάνοι, πόρνες, προαγωγοί, μαχαιροβγάλτες, κλεφτρόνια, χαρτοπαίχτες και ληστές  είναι οι παρίες μιας βαθιά διεφθαρμένης κοινωνίας, όπου η εξουσία παρέχει προστασία σ’ αυτόν που δίνει τα περισσότερα και η επιχειρηματική δραστηριότητα  χρησιμοποιείται ως βιτρίνα για κάθε λογής παρανομία.

Στο Θέατρο Κήπου την Πέμπτη 26 και Παρασκευή 27 Ιουλίου στις 21:30
Τιμές Εισιτηρίων: 10 ευρώ, 7 ευρώ φοιτητικό

Έλα απόψε στου…Μελά

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με τον Δήμο Παύλου Μελά, εγκαινιάζει ένα καινούριο θεσμό, τη «Θερινή Σκηνή» στο ιστορικό πρώην στρατόπεδο του Παύλου Μελά, παρουσιάζοντας την επιθεώρηση «Έλα απόψε στου…Μελά».
Πρόκειται για μια πρωτότυπη σύνθεση επιθεωρησιακών κειμένων και τραγουδιών που σφράγισαν την πορεία αυτού του γνήσια ελληνικού και λαϊκού θεατρικού είδους, που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου από την Τρίτη 17 έως την παρασκευή 31 Ιουλίου 2012.

Παραστάσεις: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη , Παρασκευή στις 21.00

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Το Συσσίτιο

Νέα ανατρεπτική και ιδιότυπη μουσική κωμωδία που ετοιμάζει η θεατρική ομάδα Angelus Novus με γενικό τίτλο Το Συσσίτιο – μια θρεπτική παράσταση για καιρούς πείνας.

Το έργο θα παρουσιαστεί στο ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ, την Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 Ιουλίου στις 21:15, στα πλαίσια των Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Ο Τζιμ το τζιτζίκι και η συμμορία του μονόφθαλμου τυφλοπόντικα

Μια σπαρταριστή ανατροπή του παραδοσιακού μύθου. Ένα αλληγορικό έργο με θέμα την υπεροψία, την φιλία και την αξία της τέχνης στη ζωή.
Μια απολαυστική μουσική περιπέτεια από τον «ποιητή παραμυθιών» και «μετρ των ανατροπών» Ευγένιο Τριβιζά.
Τη μουσική έχει γράψει ο Γιάννης Ζουγανέλης.  

Στο Ανοικτό Θέατρο Συκεών, Καρόλου Κουν 13 την Κυριακή 22 Ιουλίου στις 21:30
Τιμές Εισιτηρίων: 10 ευρώ

Mουσική πρόζα στη Βαλαωρίτου

Μια Ινδή ψάχνει απεγνωσμένα το άλλο της ''μισο''. Η αντιστασιακή-αντιμνημονιακή Λόλα αναγκάζεται να εισβάλλει σε ένα καμπαρέ, για να φέρει σε πέρας, την αποστολή που της έχει αναθέσει ο μεγάλος έρωτας της ζωής της..

Θα τα καταφέρει; Τι θα συμβεί όταν ο Φούντας συναντήσει τη Μερκούρη; Η Κική Γκρέκα,τραγουδίστρια σε μπουζουξίδικο,δίνει συμβουλές στον κόσμο για την σωστή μονογαμική σχέση,μέχρι τη στιγμή που επι σκηνής όλος της ο κόσμος καταστρέφεται... Ποια είναι τελικά αυτή η γυναίκα; Το σίγουρο είναι πως όσα πρόσωπα κι αν αλλάζει,η φωνή της παραμένει αναλλοίωτη και εκπληκτική. Αυτά, και πολλά ακόμη, σε μια ιnteractive παράσταση,με πολύ τραγούδι..

Στο Show what, Βαλαωρίτου 19, από τις 13 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου, Παρασκευή και Σάββατο στις 22:00
Τιμές Εισιτηρίων: 8 ευρώ με μπύρα