Skip to main content

Οι τραπεζίτες απειλούν και ... προειδοποιούν

Τι δηλώνουν στη Voria.gr τραπεζικά στελέχη ενόψει της ρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση για την διαγραφή οφειλών από δάνεια.
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η στεγαστική πίστη στην Ελλάδα, εφόσον εφαρμοσθεί, ως έχει, το νομοσχέδιο για την προστασία των δανειοληπτών. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι τραπεζίτες, οι οποίοι επιμένουν ότι τα στεγαστικά δάνεια θα πρέπει να εξαιρεθούν από τη ρύθμιση.

Αν περάσει στην κοινή γνώμη η αντίληψη ότι σας χαρίζουμε τις οφειλές από τα δάνειά σας, τότε κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό σύστημα δήλωσε στη Voria.gr κορυφαίο στέλεχος του χώρου, που προειδοποίησε:

Αν κι εφόσον η κυβέρνηση επιμείνει στις προθέσεις της, τότε η πιθανότερη αντίδραση των τραπεζών θα είναι να περιορίσουν τις χορηγήσεις τους προς τους οικονομικά ασθενέστερους, καθώς είναι οι πιθανότεροι υποψήφιοι να διακόψουν την αποπληρωμή των οφειλών τους σε ένα ορατό βάθος χρόνου. Αυτή είναι μια έμμεση απειλή και αναδυκνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην αγορά.